抑鬱症圍爐區(5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我都有機會?食藥無事停左就仆街
做運動係的確有用,提高血清素 我原本肺炎爆之前 有去踢波 情況有好轉 醫生話可以减藥 點知而家又差番
我覺得自己可能會思覺失調...
想問 pristiq 150mg + Brintellix 20mg + deanxit
係開俾咩病
巴打有無打算睇醫生?
有,食緊血清素 28號覆診但係個腦都係用唔到
血清素你食邊隻 ?同埋你仲有無食其他藥?
Pristiq75 mg 同四分一Rivotril
我食zoloft 150mg , 同ritalin 20mg
食完ritalin個人專心做野 個腦正常番 諗野好似快左好多 但藥力一過左 就好攰
之前食過pristiq50mg半年,
有冇人一食會勁爆瘡
應該係抑鬱同埋焦慮?
真係好辛苦,食藥冇用,CP幫唔到我
我仲嚴重過你 我停咗pristiq 懷疑自己有思覺失調嘅負性症狀添 你冇事嘅 你唔算好嚴重
其實思覺失調嘅負性症狀 係咪一定要出現正性症狀之後先有
no
近排係咁掛住做嘢想分散喪親之痛,但始終個傷口都係會有機會裂開。後日親人就要設靈,我冇辦法走出心理關口,因為我實在太驚去殯儀館同好怕見到屍體,再加上試過望張車頭相會有幻覺見到張相個人隻眼識得郁咁望緊我。不過屋企人都建議我個晚唔好出席,因為每次去完都係會出事,嚴重試過發惡夢同抖唔到氣。依一刻真係好辛苦,個人情緒開始愈嚟愈崩潰,因為真係好唔捨得自己親人,仍然接受唔到佢已經離開咗。
唉 個人唔開心到唔想返工
日日發惡夢 失眠
睇野好似發夢咁 個頭好痛
心口好唔舒服 好難抖氣咁
已經好耐冇復發
係咪唔應該自己停藥
幾時都唔應該自己停藥應該要有醫生指引,穩定嘅情況下先可以慢慢停
親人離世係好難受但係你親人都唔會想見到你唔開心
除咗安眠藥有冇食其他精神科藥物?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞