抑鬱症圍爐區(5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
你似有bipolar
好sweet攬攬返絲打好樂觀 最辛苦係覺得個抑鬱嘅痛苦係無了期
真係好好 會識得關心病人了解病人 唔係聽完就算埋頭jot notes
食新藥好撚攰
好想辭職專心係屋企抖
今日係第三日停藥,我覺得有d頭暈同埋反胃🤢
如果可以就咁暈低然後結束我既生命係幾好既一件事
Check咗下,好撚似
唔洗擔心,我都有bipolar,搵個醫生傾下計
係咪一定要睇醫生?
bipolar可大可小啊 睇啦
bipolar 會有impulsive 既行為,有啲危險。我見你會開始傷害自己,快啲睇!無事!
你食幾多trintellix同點辛苦法?我而家都食緊 :s
我有depression,keep住有食藥睇醫生,不過情況有d反覆。我呢幾日唔知做咩好忟,因為d無關痛癢既事好頂唔順我個同我感情好好既男朋友,同佢爭論嗰陣講野好容易就好激動,仲要用力推同揼左佢幾下,但我控制唔到自己。
想問有無人有類似經歷?關唔關我病情事?
開始因為疑病症,整到個人成日好驚,之後個腦就好似越尼越諗唔到野,但係都有個限度,之後去左睇精神科,佢話我係抑鬱症同焦慮症,我當時都有D懷疑係咪判錯症,之後就食左年幾藥左右,一個月之前終於可以停,一停左個情況就好似之前咁,停左兩個星期左右,終於唔掂,又揾番個醫生,之後又食番就尼三個星期,都係咁,個腦係幾乎空哂,無咩諗咁,情緒方面又唔係話特別焦慮同唔開心,我覺得我可能第時會變廢人,得18歲人,同屋企人講又話我無事,我勁驚第時會入精神病院,屋企人仲問我係咪好鐘意入,我好撚無助,有無識人係因為咁痴撚左線我之前阿嫲過身,我去左殯儀館兩次,兩晚都比鬼「責」,之後就開始頭暈,我唔係幾信呢D野,唔知有無關係,有無人可以講下。
開始因為疑病症,整到個人成日好驚,之後個腦就好似越尼越諗唔到野,但係都有個限度,之後去左睇精神科,佢話我係抑鬱症同焦慮症,我當時都有D懷疑係咪判錯症,之後就食左年幾藥左右,一個月之前終於可以停,一停左個情況就好似之前咁,停左兩個星期左右,終於唔掂,又揾番個醫生,之後又食番就尼三個星期,都係咁,個腦係幾乎空哂,無咩諗咁,情緒方面又唔係話特別焦慮同唔開心,我覺得我可能第時會變廢人,得18歲人,同屋企人講又話我無事,我勁驚第時會入精神病院,屋企人仲問我係咪好鐘意入,我好撚無助,有無識人係因為咁痴撚左線我之前阿嫲過身,我去左殯儀館兩次,兩晚都比鬼「責」,之後就開始頭暈,我唔係幾信呢D野,唔知有無關係,有無人可以講下。
你屋企人過身你疑神疑鬼係有影響 但唔係因為鬼
你本身傾向神經質 要改變思維同習慣
劉明

減到得返75mg Effexor
諗唔到野可能都係自己造成?, 有一日開始隻手麻痺,突然成個嘴歪埋一邊講唔到嘢, 其實係咪都係太緊張
有冇絲打可以話俾我聽邊度買橋(bridge)比較好?因為我有少少胸部外擴問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞