抑鬱症圍爐區(5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我唔係抑鬱,係驚恐,俾個病搞到乜都做唔到
好想改變
Diagnosis as MADD 之前diagnosis as anxiety. 不過我唔覺得我anxiety
因為係價值觀方面,我好多野都唔會在乎,只要唔影響到我就得

而d symptoms 就係 palpitation, unilateral numbness/ weakness, involuntary movement and self harm. 而我緊張既野我覺得只係正常人都會緊張既野 唔覺得似anxiety disorder

其實self harm 最初既原因係因為numbness 同weakness 影響到我既daily life 而feel 到自己depressed, 前景迷茫,而有suicidal idea

食過Zoloft, 但係加完藥食到個人太high
食過 10mg cipram 食到個人好攰同唔想講野
食緊5mg cipram 好似返去之前會depress 覺得人生你意義,唔知為咩
zoloft食到太high啫係點
Sem1開始睇醫生食藥 但係情況轉差 每日都訓唔到 食太多或太少 貧血氣促 一時太興奮一時情緒崩潰 依家都好唔開心 每日都無原因咁驚 嬲 喊 有無同路人分享下可以做咩令自己好d 我依家寫份email比professor 上個zoom都驚到死 變左個廢人
極多野講
抑鬱新手但已經覺得好攰了,唔想面對自己同其他人。
google睇醫生嘅價錢後更加抑鬱
聽講可以試吓宗教信仰 加油
我係指點解你要每日飲兩包西柚汁
我pristiq食左年幾尋日開始停,而加有D唔舒服係咪正常
有冇去揾counsellor/psychologist?
我d fd 都覺得我有d bipolar,不過我都係覺得似depression 多d.
Btw 其實我有clonazepam 食緊🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞