抑鬱症圍爐區(5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
醫生有平有貴,平嘅$1000一個月都有,再唔係要睇公立
有冇睇醫生?
我記性都好差你係唔係有食stilnox?呢隻斷片好犀利,有啲人食完夢遊
我一開始係因為失眠問題去搵精神科醫生,後來發現有抑鬱
政府係呀,需要轉介信
個人容易攰,同埋有啲呆滯
+1
醫生話我抑鬱症同焦慮症 Pristiq 停藥之前都無事,一停就pk 諗唔到野又無情緒 又要食番.... 咁我食緊嗰陣時冇事係咪代表應該冇機會思覺失調😢
到依家冇辦法走出去,加上佢在生個陣欠咗佢太多嘢同愧對佢,加上我同老母表示唔會著白色個件孝服,改著黑衫去送親人最後一程。因為我真係好不孝一直掛住做嘢冇好好咁抽時間探佢老人家,所以我冇資格做佢外孫仔,亦都冇資格去靈堂見佢。
日日都喺度喊 覺得好絕望
男朋友望住又好擔心 我乜都唔敢同佢講 怕佢聽到心情又唔好 又或者就真係會因為咁而覺得我好煩
但我成個腦都係keep係住覺得自己好差 乜都做唔到成舊垃圾咁
好想好想自殺
我個情況好反覆,喺公立覆完診嗰個幾兩個禮拜可能冇咩事,但係一個月後可能忽然情況又好差好差,但公立覆診嘅frequency又以月計
其實根本跟唔貼我個病,依加我先係學生,唔好話返工搵錢,我連堂都上唔到又要休學,我呢世根本都冇機會好返。
身邊個個都喺度呃我話會好返,但根本就唔係咁
有冇得打去改期?下次同醫生講覆得密啲
我個陣食fluoxetine 食左半年體重無咩增加 但呢排感覺又復發了
今日冇去殯儀館出席喪禮,淨係自己一個人係屋企間房度喊到收唔到聲
聽朝要送佢最後一程,我驚到時喊到崩潰。
到依家真係非常內疚同難過,唔知點樣面對佢張車頭相,覺得自己冇面目見佢。
好掛住我阿婆,好想佢返嚟見我。
顧下人哋感受啦
[/left]
又失眠啦
食咗4粒鎮靜劑加4粒安眠藥
一啲用都無 反而個人就Hyper
我呢個醫生好好好忙 但佢冇斷我係咩整
由adhd 到depress you到 燥鬱
乜嘢奇形怪狀嘅藥都食過
就係冇幫助

我真係好想好想成為一個正常人
我只係想努力聽書但我做唔到
我好想chur
但我個病令到我冇人做到呢件事
我想快啲好返做個正常人
我真係只係想好好讀書然後好好報答我父母咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞