英國留學吹水區 4月號

526 回覆
7 Like 0 Dislike

英國買呢啲水真係好平

鍾意Volvic多啲

買開Tesco everyday life 17p一枝 又平又方便 有得上網買貨 雖然都飲慣水喉水 但flat mate仲係唔慣

水喉水真係飲過返唔到轉頭
主要係夠方便想飲即飲 唔洗下下去等褒水 褒完又要灘涼

但有啲人係飲唔慣 同埋啲男仔成日話驚飲水喉水會禿頭
不過凍冰冰既水喉水真係好正

飲tab飲到係咁甩頭髮 每次洗完頭都要係浴缸執起D頭髮 姨家用完filter 再煲過先敢飲 每晚訓前煲定一煲 訓醒就入一大枝先番學 就算點趕唔煲都一定要用filter
真係好煩不過唔用filter應該無哂頭髮

係咪關軟硬水事? 我住個到軟水 又唔覺甩啲頭髮量多過香港好多

應該係 可能毒撚體質飲唔到硬水
樓主 我想入grp 讀緊foundation
Warwick 考緊試 六日五科
好奇係全UK都咁忙定係呢間大學咁濕鳩

好似好少u咁chur

知有d u真係好chur 聽人講澳洲嗰邊好輕鬆

我輕鬆緊

劍橋撚

出唔曬
劍橋撚留名
四日四科

第二個
好少oxbridge人喺golden/ lihkg
你讀咩科 sci?
樓主 我想入grp 讀緊foundation

巴打 五月號會出detail
有冇UAL巴絲

Csm jj

貝微微
summer去KCL讀summer school留名

Summer skl for?

International Business
你地有冇Londoner試過由Gatwick入市中心
會唔會好煩
會唔會好煩

火車去Victoria sta.
會唔會好煩

有火車去king x 仲要可以用oyster入閘唔洗買火車飛
朋友5月會黎英國交流團7日 會去man
日抖要留係餐廳學野 夜晚多數留係酒店
但放學未天黑又想周街行下 其實洗唔洗買電話卡
但係只係黎7日又買電話卡會唔會好貴
定係叫佢周圍搵wifi用算

如果係想上下網 3有個儲值卡咁係5磅有500mb

其實最抵同最好用係咪都係3?
自己用緊3 £20一個月無限data 未試過用儲值卡

GG應該最抵
好用可能係EE O2
會唔會好煩

有火車去king x 仲要可以用oyster入閘唔洗買火車飛

唔記得咗Kings x
會唔會好煩

唔記得咗Kings x

而家放假返香港都會揀gatwick飛 住king x去heathrow簡直係災難

GG應該最抵
好用可能係EE O2

朋友住Fischer's Baslow Hall 有無人知果度wifi點
會唔會好煩

唔記得咗Kings x

而家放假返香港都會揀gatwick飛 住king x去heathrow簡直係災難

頂Heathrow 呢啲大機場 係少搭飛機嘅人先覺得正呀 但其實好麻辣
會唔會好煩

唔記得咗Kings x

頂Heathrow 呢啲大機場 係少搭飛機嘅人先覺得正呀 但其實好麻辣

而家首選一定gatwick 搭火車有railcard都係5磅零 又平又好坐幾個站就到
會唔會好煩

唔記得咗Kings x

而家首選一定gatwick 搭火車有railcard都係5磅零 又平又好坐幾個站就到

不過我一年都係返一次
有冇人有打工?可唔可以分享下
有冇人有打工?可唔可以分享下

Part time定咩?如果係full time 隔離post係講工作
有冇London巴絲記得3-4年前 bond street個頭 Disney store個邊有間賣椰青既舖頭 個陣成日去買 但後尾就唔見左
利申 極鐘意飲椰青 依家係m&s買
Warwick 考緊試 六日五科
好奇係全UK都咁忙定係呢間大學咁濕鳩

好似好少u咁chur

知有d u真係好chur 聽人講澳洲嗰邊好輕鬆

我輕鬆緊

劍橋撚

出唔曬
劍橋撚留名
四日四科

第二個
好少oxbridge人喺golden/ lihkg
你讀咩科 sci?

其實好多人上不過大部分都係CD rom
係science呀不過詳細就唔講啦廢事比人起底
因為我地有句名言:劍橋係無秘密既
夜晚唔開窗好焗,開又有蟲飛入黎點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞