英國留學吹水區 4月號

526 回覆
7 Like 0 Dislike
nottingham 定 exceter 讀 mech engine好?
諗左好耐
主要考慮生活費同出路

Exceter 啦,Nottingham有個campus喺大陸,番大陸都可以讀

梗係nottin啦
倫敦or鄰近城市有咩玩五日 有朋友嚟探我唔知帶佢邊

你係住london?
Daytrip去下bath oxford cambridge囉

去埋Brighton, Milton Keynes咁囉

Mk有咩行

實不相瞞我都淨係去過一次咁大把,好似有個幾大嘅shopping centre咁,同埋都幾值得去睇下佢咁整齊嘅特色

你係住london?
Daytrip去下bath oxford cambridge囉

Mk有咩行

想去birmingham行下

其實bham真係無野行 除非你係女人中意shopping

有個 ig acc studyinginuk 個admin咪 bham讀囉 成日講到嗰度好污糟啲人好差咁
各位我想問下

我今年asso grad cgpa 3.5x 未有offer就會去英國讀 想報King's college of London 或者 University of Manchester嘅Geography 要求會唔會太高

同埋係咪要報英國類似jupas嘅system

約略搵過呢兩間university嘅資料 呢排要溫final 未得閒搵下詳細資料 想上黎問下大家意見先

類似jupas嘅system係叫 UCAS

你係住london?

Mk有咩行

有個 ig acc studyinginuk 個admin咪 bham讀囉 成日講到嗰度好污糟啲人好差咁

Birmingham好似好多pub

你係住london?

Mk有咩行

好多 已經有一條街全條都係club同bar 唔係果條街嘅都周圍都係
有冇巴打知邊間sport science 比較好睇左Birmingham 同Edinburgh 同埋想知依家apply 趕唔趕到黎緊開學
馬壯係咪話揾新工

係呀

揾成點

我搏升

cv send左應該無五份
聽左一個電話only
未有得見

想做番本行
除非building 收

加油
我in個位其實都內定左比另一個

而家番工勁無動力
有冇巴打知邊間sport science 比較好睇左Birmingham 同Edinburgh 同埋想知依家apply 趕唔趕到黎緊開學

Edin讀4 年 但係全英第一 Bir讀3年就全英第五 好似可以報UCAS Clearence 或者搵agency... 如果佢比offer 就一定趕得切

Edin讀4 年 但係全英第一 Bir讀3年就全英第五 好似可以報UCAS Clearence 或者搵agency... 如果佢比offer 就一定趕得切

Edin 4年 多一年又用出來多三十幾四十萬
2難問題
依定家有2間u收左 exeter business economics ncl economics with politics
Exeter個朵好似響d 但ncl個樣野先係我真正想讀 但politics economics好似乞食組合咁 我都唔知點揀好

ncl好啲,搞唔鐘有睇佢踢波

收到巴打 巴打讀緊?

收到巴打 巴打讀緊?

識人讀緊 Edin學費好似平過Bir 但係最好上網check check
讀緊Edin
offer god

呢幾間好難咩
讀緊Edin

hello 讀咩

你係住london?

Mk有咩行

全英國都多㗎啦
Durham 會唔會好chur
下年可能去讀A&f ,同埋多唔多摺友,我好撚摺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞