英國留學吹水區 4月號

526 回覆
7 Like 0 Dislike

唔撚約d咁串嘅

唔係阿 問下啫 以為相認po
yr 2 你比你tg 我吖

我真係無咁既意思 比次機會

聽日先食
final year... 來咗英國4年 on99咁等grad.等搵嘢做
乜鬼嘢easter 冇去旅行 日瞓夜瞓等考試

邊個city ah

Portsmouth 講出來未必有人知喺邊😂 South West train嘅terminal啦...
final year... 來咗英國4年 on99咁等grad.等搵嘢做
乜鬼嘢easter 冇去旅行 日瞓夜瞓等考試

邊個city ah

Portsmouth 講出來未必有人知喺邊😂 South West train嘅terminal啦...

點會冇人知

唔撚約d咁串嘅

唔係阿 問下啫 以為相認po
yr 2 你比你tg 我吖

我真係無咁既意思 比次機會

尋日日式燒肉嘅相
馬壯係咪話揾新工

係呀
自隊半打先
對英國完全唔熟但想去讀Master
想問下邊個城市(London以外)係繁華啲大啲?
本身睇咗Sheffield, 但見網上啲人話市中心好細
冇咩特別嘢行或者睇
Edinburgh, Glasgow係咪好啲?
成日聽到嘅Liverpool或者Manchester又如何?

想去類似Sydney咁嘅城市, 方便又有啲嘢行下咁

個人覺得可以去Manchester或Leeds,都係繁榮啲多shopping地方。Edinburgh同York都係啲大城市不過主要係建築靚嘅地方。
倫敦or鄰近城市有咩玩五日 有朋友嚟探我唔知帶佢邊

你係住london?
Daytrip去下bath oxford cambridge囉

去埋Brighton, Milton Keynes咁囉
留個名仔先

你係住london?
Daytrip去下bath oxford cambridge囉

Mk有咩行
留個名仔先

Hi
有冇巴絲讀緊sport science 可以比下意見
有冇人分享下Newcastle 有咩玩

你係住london?

Mk有咩行

想去birmingham行下
想問下讀bba既penultimate year搵intern搵成點?

你係住london?

Mk有咩行

想去birmingham行下

其實bham真係無野行 除非你係女人中意shopping
nottingham 定 exceter 讀 mech engine好?
諗左好耐
主要考慮生活費同出路
馬壯係咪話揾新工

係呀

揾成點

我搏升

cv send左應該無五份
聽左一個電話only
未有得見

想做番本行
除非building 收
nottingham 定 exceter 讀 mech engine好?
諗左好耐
主要考慮生活費同出路

Exceter 啦,Nottingham有個campus喺大陸,番大陸都可以讀
各位我想問下

我今年asso grad cgpa 3.5x 未有offer就會去英國讀 想報King's college of London 或者 University of Manchester嘅Geography 要求會唔會太高

同埋係咪要報英國類似jupas嘅system

約略搵過呢兩間university嘅資料 呢排要溫final 未得閒搵下詳細資料 想上黎問下大家意見先
各位我想問下

我今年asso grad cgpa 3.5x 未有offer就會去英國讀 想報King's college of London 或者 University of Manchester嘅Geography 要求會唔會太高

同埋係咪要報英國類似jupas嘅system

約略搵過呢兩間university嘅資料 呢排要溫final 未得閒搵下詳細資料 想上黎問下大家意見先

你想year1讀起?year2/3 entry個啲得啲'好中游'個啲揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞