英國留學吹水區 4月號

526 回覆
7 Like 0 Dislike
我個agent話報舊ielts 其實冇所謂,我係用黎報ug ,真唔真?

我報咗舊ielts ,星期六係英國考

只要學校冇講明要ukvi就得

佢個offer只係話pass IELTS with overall 6.5 係咪即係唔洗ukvi

係 唔洗咁擔心 不過應該都會睇細分?

係呀,細分唔可以低過6,我最驚作文
有無kent撚今年九月過去

5月過去上英文班
英文廢j

巴打你住hall定點
倫敦JJ 留名

x2

Londoner食飯有冇人出席

幾時

Easter lor

有幾多人會出席

有無kent撚今年九月過去

5月過去上英文班
英文廢j

巴打你住hall定點

住hall 啊
2/5 開學 佢30/4先比人入去
倫敦JJ 留名

x2

幾時

Easter lor

有幾多人會出席

x2

幾時

Easter lor

有幾多人會出席

14號有冇人
14th apr London dinner message me through tg
有冇巴絲係香港考過ielts? 對比起英國係難啲定易啲

我覺得香港難d

英國易啲
我個agent話報舊ielts 其實冇所謂,我係用黎報ug ,真唔真?

佢個offer只係話pass IELTS with overall 6.5 係咪即係唔洗ukvi

我想問如果整uk student visa係咪一定要考ielts ukvi?

我想問如果整uk student visa係咪一定要考ielts ukvi?

其實整student visa(如果uni)最緊要係要有學校provide既CAS document同埋evidence證明你meet左學校開出黎既condition offer 所以最好問一問學校/睇清楚學校開既offer係點

我覺得香港難d

[/quote]
英國易啲[/quote]
琴日岩岩係香港考完ukvi listening reading writing
覺得listening係香港易好多 覺得點解啲人覺難可能係因為accent 但reading真係悶到睇都唔睇 反而覺得writing份卷還可以 冇野閪得過我第一次係uk考個份
反而有啲擔心今日speaking會係咩人同我考 唔知係咪會搵鬼幫考

我覺得香港難d

英國易啲[/quote]
琴日岩岩係香港考完ukvi listening reading writing
覺得listening係香港易好多 覺得點解啲人覺難可能係因為accent 但reading真係悶到睇都唔睇 反而覺得writing份卷還可以 冇野閪得過我第一次係uk考個份
反而有啲擔心今日speaking會係咩人同我考 唔知係咪會搵鬼幫考 ?[/quote]
今日星期6考完,份份卷除左reading 都好好過之前考

我覺得香港難d

英國易啲

反而有啲擔心今日speaking會係咩人同我考 唔知係咪會搵鬼幫考 ?[/quote]
今日星期6考完,份份卷除左reading 都好好過之前考[/quote]
屌英國份listening 同reading 難過香港

巴打考ukvi定普通?琴日我考ukvi好多大陸人
得番speaking 驚驚地唔知考官咩人

考普通,我係英國考
Speaking 好易
Writing 偏淺
Listening 有幾條唔肯定
Reading 就差D唔夠時間,難過香港

考普通,我係英國考
Speaking 好易
Writing 偏淺

淆淆地reading 冇6 ,上次香港祼考有6.5

考普通,我係英國考
Speaking 好易
Writing 偏淺

Writing 應該6.5 speaking 應該6.5/7 listening 應該7 reading 應該6

考普通,我係英國考
Speaking 好易
Writing 偏淺

Writing 應該6.5 speaking 應該6.5/7 listening 應該7 reading 應該6

我上年考普通都係英國考 等陣考speaking 希望可以好似上年咁攞8.5 靠speaking拉
四月號好有中學嘅感覺
四月號好有中學嘅感覺

之前嗰啲又冇?
輕輕一推
四月號好有中學嘅感覺

之前嗰啲又冇?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞