英國留學吹水區 4月號

526 回覆
7 Like 0 Dislike
黎左英國幾個月 冇乜朋友 讀緊foundation 有冇人可以比我吹下水

我都乞緊朋友
你邊間

倫敦

考完試約食飯
四月中搞過一次
四月敦倫重係咁凍

呢幾日凍返
Warwick 考緊試 六日五科
好奇係全UK都咁忙定係呢間大學咁濕鳩

好似好少u咁chur

你來呢度有冇去pub果啲?
我好摺

我都好摺 但住city centre個邊多出街好少少

返GU咪行好遠

me唔係gu啊

你係咪讀design

19 Business
有冇巴絲long d緊/即將long d

Long 完
兩個月前散
自隊半打先
對英國完全唔熟但想去讀Master
想問下邊個城市(London以外)係繁華啲大啲?
本身睇咗Sheffield, 但見網上啲人話市中心好細
冇咩特別嘢行或者睇
Edinburgh, Glasgow係咪好啲?
成日聽到嘅Liverpool或者Manchester又如何?

想去類似Sydney咁嘅城市, 方便又有啲嘢行下咁

唔好去glasgow 悶死你

glasgow 住嚟講已經算唔悶

你個名同我之前個一樣 仲諗緊係咪我之前留個言
我想問呢年啲groceries係咪貴左...咩都冇買除左餸 啲錢比前年去得快左

物價升咗20%

我好摺

返GU咪行好遠

me唔係gu啊

你係咪讀design

19 Business

又係你呀 陳生

long d 緊

即將long d 成個人好頹 慣左係英國有對方陪住 雖然第一日一齊已經知佢會早過我番去 但都係好唔捨得

身同感受⋯⋯只能夠講習慣就好

好驚散

long d here 一齊左一個月唔夠就long d
依家keep住平均每日一個電話,就算忙/冇咩話題都想聽下對方把聲...
其實又冇話好驚散,但會好掛住,試過夜晚自己一個喺度喊

我fd問如果香港條女過黎uk, 可唔可以住一齊宿舍

可以 除非有人report 你

Report之後會點

即將long d 成個人好頹 慣左係英國有對方陪住 雖然第一日一齊已經知佢會早過我番去 但都係好唔捨得

身同感受⋯⋯只能夠講習慣就好

好驚散

long d here 一齊左一個月唔夠就long d
依家keep住平均每日一個電話,就算忙/冇咩話題都想聽下對方把聲...
其實又冇話好驚散,但會好掛住,試過夜晚自己一個喺度喊

我fd問如果香港條女過黎uk, 可唔可以住一齊宿舍

可以 除非有人report 你

Report之後會點

睇學校
有d俾warning 有啲要你搬

Long 完
兩個月前散

巴打冇事嘛

Long 完
兩個月前散

巴打冇事嘛

冇事啦 真心唔建議long d
我收到Coventry university既physiotherapy 同university of Birmingham既sport and exercise sciences offer,應該點簡 自問好想讀物理治療但係Birmingham岀名啲好吸引 不過又驚自己對sport science冇興趣

Long 完
兩個月前散

巴打冇事嘛

其實自己都打定輸數 但好多朋友都話心態好緊要
一開始都知佢會grad先過我 但冇諗到4年過得咁快
最驚係好唔習慣 因為慣左有大家係身邊

我好摺

返GU咪行好遠

me唔係gu啊

你係咪讀design

19 Business

又係你呀 陳生

hi ching

Long 完
兩個月前散

巴打冇事嘛

一年?

返GU咪行好遠

me唔係gu啊

你係咪讀design

19 Business

又係你呀 陳生

hi ching

你咁串 我驚驚

Long 完
兩個月前散

巴打冇事嘛

一年?

如果真係下年long d 起碼仲有4年挨

Long 完
兩個月前散

巴打冇事嘛

一年?

四年一定捱唔到
我捱咗三年半左右

Long 完
兩個月前散

巴打冇事嘛

一年?

四年一定捱唔到
我捱咗三年半左右

順其自然 挨到緊係好
巴打介唔介意講咩事
不過好多朋友都話 係英國識既partner 記算無疾而終 都會係好深刻既回憶黎既 我認同

巴打冇事嘛

一年?

四年一定捱唔到
我捱咗三年半左右

順其自然 挨到緊係好
巴打介唔介意講咩事
不過好多朋友都話 係英國識既partner 記算無疾而終 都會係好深刻既回憶黎既 我認同

唔講detail la 主要都係信任問題
我都好想試吓喺英國拍拖
不過依家都sem尾 應該溝唔切啦

巴打冇事嘛

一年?

四年一定捱唔到
我捱咗三年半左右

順其自然 挨到緊係好
巴打介唔介意講咩事

我都好想試吓喺英國拍拖

返香港慢慢玩啦

一年?

四年一定捱唔到
我捱咗三年半左右

順其自然 挨到緊係好
巴打介唔介意講咩事

我都好想試吓喺英國拍拖

好耐之前係Facebook uni page都有人share過 類似都係講呢啲野 其實我覺得主要都係 一個人係外國冇依冇靠 識左男/女朋友都叫做最親既人 同埋好多都一齊住 有種同居咁既錯覺姐
我覺得信任問題真係最重要 同埋有冇心keep 最驚係佢有咩事都唔可以即刻搵佢/陪佢 就算有急事同我講想呻 都訓撚左 時差

一年?

四年一定捱唔到
我捱咗三年半左右

順其自然 挨到緊係好
巴打介唔介意講咩事

我都好想試吓喺英國拍拖

返香港慢慢玩啦

返香港就唔急啦 得閒聊吓女仔仲好玩

一年?

四年一定捱唔到
我捱咗三年半左右

順其自然 挨到緊係好
巴打介唔介意講咩事

我都好想試吓喺英國拍拖

好耐之前係Facebook uni page都有人share過 類似都係講呢啲野 其實我覺得主要都係 一個人係外國冇依冇靠 識左男/女朋友都叫做最親既人 同埋好多都一齊住 有種同居咁既錯覺姐
我覺得信任問題真係最重要 同埋有冇心keep 最驚係佢有咩事都唔可以即刻搵佢/陪佢 就算有急事同我講想呻 都訓撚左 時差

我覺得拍拖真係要俾d信心自己 相信對方先行到落去 同埋雙方都要成熟囉 如果唔係成日發小朋友脾氣好易心淡然後散
仲有幾個月 grad , 就黎Long D ,
之前係一齊租屋住, 每日都見到佢,成日心諗又係你啊阿先生。但最近一諗到 到10月份佢返黎英國,我喺香港失緊業,差成十幾粒鐘就好心"up"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞