英國留學吹水區 4月號

526 回覆
7 Like 0 Dislike
去英國一個月要用幾錢?

早餐 午餐 晚餐出去食分別幾錢到?

黎緊去一個月exchange

早 午 晚 £3 meal deal

點解咁平既?

一份sandwich snack+ drink差唔多
如果brexit左就再冇lo

我今年九月csm 巴打你呢

所以你讀緊foundation?
我Chelsea 就畢業

fine art pathway
有時真係成日問自己點解要讀art
有朋友話chelsea個style岩我多啲 但唔知點解鐘意csm多啲

Csm個氣氛係好啲嘅

不過你讀fine art ,返到香港驚唔驚

UAL

識個ual fine art grad既巴打仲未揾倒工

我都識一個
有時想食下個豬柳蛋都要早起身先有得食

係英國通常自己整豬柳強

所以你讀緊foundation?
我Chelsea 就畢業

有朋友話chelsea個style岩我多啲 但唔知點解鐘意csm多啲

Csm個氣氛係好啲嘅

UAL

我都識一個

有冇ual巴絲識Morgan/見過Morgan
倫敦or鄰近城市有咩玩五日 有朋友嚟探我唔知帶佢邊

你係住london?
Daytrip去下bath oxford cambridge囉

day trip Brighron 都唔錯架

Csm個氣氛係好啲嘅

UAL

我都識一個

who?

絲打都睇開Grey's Anatomy?
summer去KCL讀summer school留名

Csm個氣氛係好啲嘅

UAL

我都識一個

who?

絲打都睇開Grey's Anatomy?

類似係啲ig紅人 覺得佢好靚 但普通女神種氣質唔同

Greys anatomy死忠
London 坐巴士用 oyster card啦,無得入錢?
咁英國其他地方呢?york leeds 搭巴士點算? 有無咩卡,或者有無得入錢?

英國買呢啲水真係好平

英國買呢啲水真係好平

鍾意Volvic多啲

英國買呢啲水真係好平

鍾意Volvic多啲

買開Tesco everyday life 17p一枝 又平又方便 有得上網買貨 雖然都飲慣水喉水 但flat mate仲係唔慣
hi巴打facebook pm左你
hi巴打facebook pm左你

個ac我用電話no reg.
依家俾我舊ac食咗
五月號再出post
London 坐巴士用 oyster card啦,無得入錢?
咁英國其他地方呢?york leeds 搭巴士點算? 有無咩卡,或者有無得入錢?

用coins
summer去KCL讀summer school留名

Summer skl for?
曼城撚

英國買呢啲水真係好平

鍾意Volvic多啲

買開Tesco everyday life 17p一枝 又平又方便 有得上網買貨 雖然都飲慣水喉水 但flat mate仲係唔慣

水喉水真係飲過返唔到轉頭
主要係夠方便想飲即飲 唔洗下下去等褒水 褒完又要灘涼

英國買呢啲水真係好平

鍾意Volvic多啲

但有啲人係飲唔慣 同埋啲男仔成日話驚飲水喉水會禿頭
不過凍冰冰既水喉水真係好正

自己Google 吓
轉新制係保護你炸傻仔

新ielts有咩唔同?

好多身分檢查

好似話會難啲 同埋一定係貴啲

我考過 又唔覺得難咗

上年考8.5 左

我得把口 7.5

黎左英英國第六年 其實唔難

我全部9...除左writing 6.5

英國買呢啲水真係好平

鍾意Volvic多啲

飲tab飲到係咁甩頭髮 每次洗完頭都要係浴缸執起D頭髮 姨家用完filter 再煲過先敢飲 每晚訓前煲定一煲 訓醒就入一大枝先番學 就算點趕唔煲都一定要用filter
真係好煩不過唔用filter應該無哂頭髮
東南部jj留名

絲打你好

英國買呢啲水真係好平

鍾意Volvic多啲

飲tab飲到係咁甩頭髮 每次洗完頭都要係浴缸執起D頭髮 姨家用完filter 再煲過先敢飲 每晚訓前煲定一煲 訓醒就入一大枝先番學 就算點趕唔煲都一定要用filter
真係好煩不過唔用filter應該無哂頭髮

係咪關軟硬水事? 我住個到軟水 又唔覺甩啲頭髮量多過香港好多
Warwick 考緊試 六日五科
好奇係全UK都咁忙定係呢間大學咁濕鳩

好似好少u咁chur

知有d u真係好chur 聽人講澳洲嗰邊好輕鬆

我輕鬆緊

劍橋撚
Warwick 考緊試 六日五科
好奇係全UK都咁忙定係呢間大學咁濕鳩

好似好少u咁chur

知有d u真係好chur 聽人講澳洲嗰邊好輕鬆

我輕鬆緊

劍橋撚

出唔曬
劍橋撚留名
四日四科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞