[Ariza Bazemore互換東家] NBA 19-20 常規賽討論區 (35)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
vc 有埋documentary "the carter effect"
帶動成個canada 籃球風氣呀 put basketball in canada map
https://www.cbc.ca/sports/basketball/nba/vince-carter-effect-canadian-basketball-tiff-1.4283096
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Carter_Effect
我敢肯定vc hof 係100% 機率點都大過rapper
佢既影響力係當代好撚顛
講講吓成就又講咗去影響力
一路都無人質疑過VC入唔入到hof,不過成就都係低過BG Rapper啫
佢係咁
portland 不嬲都係玩雙槍
同埋playoff表現 cj 穩過lillard
不過lillard regular sharp d咁解
Kaman係allstar,三巨頭confirmed
你講數據lillard 得分咪又係輸俾vc both playoff + regular 都係
之前又串vc 過唔到30+ 不過人地playoff 都接近到既29.6
vc 起馬都有media rank佢係2000s top shooting guard 之一
2nd 3rd 1st team e d要睇埋佢同位對手
再講我重來冇吹佢上神枱
係東岸無人啫 傷得就傷
東岸 最廢東岸all star陣容
係比人大炒既垃圾時間擦分就算9數啦數據喎
我諗如果唔生長係果個年代睇過果個年代嘅波係唔會明 tmac vc 果時有幾勁
淨係會覺得果一兩個年代神級球員係掂
其實 VC 好慘因為入樽勁俾後世人 focus 落 lee 樣野度 因為網上精華片淨係睇到 lee d 野
VC入樽係勁但有冇諗過佢廿幾分係點得黎? 唔通全部入樽咩? 仲要舊時防守咁 physical, regular season 都緊過而家 playoff 多多聲
重申我唔係話係vc 係神級但唔係而家班人講到咁 overrated
Errrrrr
Per36min
2001 Carter 25+3.5
2020 Lillard 27+7

04年guard位入All NBA Team嘅有Sam Cassell, Baron Davis同Michael Redd

18 Lillard 1st Team,2nd Team有Westbrook 3rd Team有Curry

上面有巴打quote左啦
"Vc 3分入球數歷史第六,0.372
dirk歷史第十一,0.380"
佢仲要career 咁鬼長都keep 到0.372 依個數
學個巴打講唔通你會覺得dirk 3pt 唔準咩 唔過4成
THIS
舊年都有直播啦。。。
幾時講邊個後備
希望有刷分仔
其實都唔洗講
vc係自己年代都未做到最頂尖

點去挑其他年代人機
2000 -2001 raptors roster 你識既都老到爆.. 當打既全部廢唔名都唔識
https://www.basketball-reference.com/teams/TOR/2001.html
佢真係單核mode 個陣仲衰撚過山貓..
佢打捉40分鐘 chur 爆先有27.6好正常...
唔=啊
如果等於我直接show佢入球歷史第六俾你啦
依家咪比埋命中率你睇

如果我直接話佢入球數歷史第六
你咁反擊無問題
但我俾埋命中你睇
佢射一千球先會入少dirk 8球
與此同時佢命中數都多,唔係一季廿球咁

提返你佢第廿二季又唔dunk得,如果又唔射得,咁靠咩打到第廿二季?
啱呀呢年入埋2nd team絕對係頂級表現
佢好似打咗22年喎
咁點

現實就係佢從未帶隊有50勝
現實就係佢從未帶隊入過分岸決賽
現實就係佢得一個二陣一個三陣

現實就係佢去到網隊做契弟都過唔到二輪

咁佢究竟憑乜野排係Lillard前面
你依d 00後唔識波架啦
宜家又搬左龍門計prime啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞