[Ariza Bazemore互換東家] NBA 19-20 常規賽討論區 (35)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我麥
我會覺得可以直接用all nba team分高低,all star 6 7 8 9次其實都無咩分別
其實我一直都冇吹奏佢..
我一直都只係話佢prime 個時算係top
但overall 成個career 都中上到..
但入hof一定冇問題
不過你問我我會覺得vc > bg
pp有冠成就上點都>過vc ga la
冠>mvp>fmvp>all nba team / defensive team
其實咪等如依家會然個個lv囉
比上不足 比下有餘
top乜鬼
差唔到幾多 比喻黎講 應該算最接近
一早過晒啦,VC MVP投票最高排第十咋
講落真係似
ben狗根本就係籃壇陳詠謙
咁撚垃圾但就以為自己好撚勁
haters就gonna hate唔會覺得自己有問題
呢三個大獎要搭埋一齊先有價值
應該話 有冠軍 你既mvp先有價值
有mvp 你既fmvp先有價值
緊緊相扣

有mvp無冠=無咩用
有fmvp無mvp又係無咩用
得一個人同一季攞哂fmvp, mvp同dpoy
又唔係叫一定要一年內拎晒
啞狗另計 技術搭夠
都唔係嘅,睇吓本身咩level
如果係superstar每一樣都會提升價值,好似Wade嘅FMVP同馬龍嘅MVP咁
MVP好撚難攞所以價值一定唔會低,但FMVP可以打幾場好波就攞到(Billups, Parker, Iguodala),呢啲就無乜價值
但係幾樣夾埋價值就高好多
講明off topic
我最近先睇到,原來hakeem咁勁
啞狗技術
The Dream 係神級點會唔勁
史上最強 footwork 嘅 big man + 頂級防守
MVP+FMVP已經好少人有,大部分都塞晒喺all time前20名
Kawhi係近年來難得技術相當粗糙既一個super star
夠Cluctch,中距夠準,對抗性強到只要佢牛入來打而家聯盟無人擋得住,防守頂尖,但控球、傳球、步法都唔算最好

另一個就係今年技術越見進步既字母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞