[Ariza Bazemore互換東家] NBA 19-20 常規賽討論區 (35)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Why not
今場zion 射三分都拎到黎殺閪
笑撚死
你又真係最好拎返人地美國當年講4大嘅News出黎啊

明明所謂四大SG係華人球圈作出黎
呢個陣容70勝pace好撚勁,仲要字母限緊30min一場都30+13+5,per36同50+25張伯倫差唔多,PER係歷史最高
字母拎一冠一FMVP可以封神做ALL TIME NO.1 SF
閪連pick&pop都唔做 點玩
Dr.J都比人underrate得好緊要

不過全要榮譽係ABA
冇計
係中上就唔洗嘈足幾版啦
marion夠中上 又唔見你地拎黎講
知名度差太遠wor...
vc當年all star 票王
成就呢?
top 4 又真係未到嘅
https://www.nba.com/magic/gallery/ranking-nbas-best-shooting-guards-2000s
nba 網選00 年代 top sg: Kobe> AI> Wade > Ray> T-Mac> VC> Ginobili> Hamilton> Joe Johnson> Reggie
講緊實力同成就
vc除左入樽賽同一年playoff勁之外
其他都係純人氣波
所以先比人拎bg黎比
你問我我都會話佢勁過vc
但佢拎到出黎同人比既位就係得咁多
咁你又過份咗啲
其實我一直都冇吹奏佢..
我一直都只係話佢prime 個時算係top
但overall 成個career 都中上到..
但入hof一定冇問題
不過你問我我會覺得vc > bg
pp有冠成就上點都>過vc ga la
係中上就唔洗嘈足幾版啦
marion夠中上 又唔見你地拎黎講
知名度差太遠wor...
vc當年all star 票王
講緊實力同成就
vc除左入樽賽同一年playoff勁之外
其他都係純人氣波
所以先比人拎bg黎比
你問我我都會話佢勁過bg
但佢拎到出黎同人比既位就係得咁多
vc 仲要冇馬利安個種大鎖
當年大腸最重要係馬,唔係nash加amare
其實我覺得VC最大成就係佢對推廣籃球方面嘅影響(尤其係加拿大), 同埋奧運跨過法國佬(btw BG 受傷未打過奧運)然後震驚全世界
咁當然推廣籃球其中一個因素係因為佢係 Toronto 起家
但如果將 VC 換成 BG或者其他球員又會唔會有咁嘅效果就唔知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞