HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (4) 五毛藍屍黑警支那人死全家

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
我只係試過一次 揀美金唔揀hkd 最後真係平啲

請問係咪只要有外幣揀 都唔好揀hkd簽卡數?
如果係官網kfc/pizza hut呢
Red定vs 會回多啲
2個情況
如果一季簽唔夠3000網上/海外
Red 4% vs VS 3.6%
如果一季簽到3000網上/海外
Red 4% vs VS 5.6% (2% 係最紅網上)
但係最紅網上有一季15000 quota
超過咗VS都係計3.6%
要簽夠3000先有最紅網上2%?
不是
amazon 用hkd 會平過usd
其實點都要自己用返比錢當時匯率再加返手續費計
因為而家兩者相差唔遠,匯率波動好可能結果唔一樣
deliveroo用red卡有得-20 每月4次
再加4% 算唔錯
豐澤果個400回用RED有冇
t&c冇寫唔包即係有
咁我多數係公司幾個同事叫
180-20其實都>10%
餐牌個價本身有markup, 另加送餐費,完全唔抵
Wechat pay交電話費 用red有冇4%?
如果交費(3萬以上)呢?用邊張?
我想問下google pay比錢有冇4%
Alipay wechat pay呢d交水電煤 電話寬頻費用似唔太穩陣喎,會唔會攞哂你資料。
抵過搭的士/揸車出去食咁解
而家先申請係咪已經冇迎新?之後會唔會再有迎新優惠
網上有機會有
但如果去商店現場俾大多數冇
好憎deliveroo呢類外賣app
以前d街坊茶記都仲會自己做外賣,一個餐都送,最多加5蚊
有左deliveroo之後已經無呢支歌仔唱,仲要硬食佢20蚊運費
搞到而家叫少左好多外賣
Google play 課金仲有無4%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞