HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (4) 五毛藍屍黑警支那人死全家

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
其實點計

我上網交 (HKBN $278 + apple music $58)*4% = 13.44
另外 (租金 $2636 + payme $2000 + 7-11 $440)*0.4% = 20.3

總共應該加33左右
實際只係多佐24

計番出黎 即係HKBN交費冇佐4%
但我睇個表HKBN係APP交係有4%
有冇得打去搞番??
red卡有個hotel.com優惠碼有無巴打成功用過?

我上左red卡個page搵左幾間酒店都用唔到個code
Paymr/7-11 邊有4%...
Payme 0%
會唔會你搵果啲酒店都唔做呢個優惠?

見佢T&C 有寫: 請瀏覽 http://zh.hotels.com/page/hkzh-hotel-exclusions/?pos=HCOM_HK&locale=zh_HK 參閱沒參與此優惠的酒店名單。參與此優惠的酒店可能隨時變更。
唔該巴打解答先我睇左條款間酒店唔係list入面,仲試左幾間都唔得
咁會唔會你係2300名顧客後嘅人呀

此優惠券只限所有顧客合計的首 2300 次預訂使用。完成預訂前你可以確認優惠券是否仍然有效。每次預訂限用一張優惠券。
可能係都唔定

但我見到個網寫仲有quota

呢張卡係amazon買嘢比日元係咪貴過港紙?
留意番
用code好似無得累積晚數
唔係不嬲用code都無得累積嘅咩
Google MasterCard exchange rate交叉對比下
昨日仲用到
佢點樣話唔得先
全部都係消費簽賬?
因為我有啲係醫院交費,迎新唔知佢計唔計
Yes 全部消費
有無巴打試過 網上報名考cert (eg. ISACA/ICS2)?
如使用 HSBC 手機 App Reward+ 嘅賞付款功能,再有$100 個「獎賞錢」

想問下哩個交左幾耐會過100個獎賞錢比我?
有冇限要交幾多?
T&C 有寫
睇你幾時做依個付款交易
通常一兩個月

無所謂
交一蚊都會俾你
各位師兄,我啱啱囉咗張Red卡,想係個app登入,要個登入密碼係咪要等佢寄信呢先有,感謝
本身冇用佢戶口?
無啊,淨係申請咗佢張卡
去網頁版登記
但係都要收到密碼信之後
即係我依家確認咗張卡,佢之後會再寄個密碼過嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞