HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (4) 五毛藍屍黑警支那人死全家

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
呢張專門上網回贈卡你走返黎問當唔當合資格簽帳?
有冇經驗 幾時會有番迎新?
迎新通常要等幾耐先會回入ac?
https://www.hsbc.com.hk/content/dam/hsbc/hk/tc/docs/credit-cards/red/offers/welcome-pack-terms-and-conditions.pdf
第二點好似都唔太確定
不過正路通常係要批左先計所以

最好問CS啦,睇下要唔要取消申請
咁即係宜家Amazon 應該用US/JPY結算抵
定係用HKD結算抵?
日本唔肯定
自己上TTRATE VISA/MASTER加1.95%海外手續費(JCB加1%,銀聯唔駛加)
同AMAZON自己個HKD價比
你去分店買應不當係網上消費, 所以冇, 但你可以先網上買GIFT CARD, 唔好買錯ITUNE 卡, 之後在分店用, 咁就有4%
我2月頭申請Red 卡,到18號都都未send sms 黎話成功批核

18號打過上card center 問,佢話計申請果時係19號前都可以做番迎新優惠

最後20 號收到通知成功批核
會唔會同匯豐其他卡共用信用限額?
我意思係6000蚊迎新個度~
點會唔得
最直接當然係直接去APPLE ONLINE STORE 買啦,當然也有人種種原因有機會出門巿買
非匯豐用戶表示,等咗成個月先攞到張卡
1.12申請,期間打過兩次電話黎確認地址
2.19收到SMS確認批核
2.22收到ATM封密碼信
2.23(今日去拎卡)

另外,前樓主可唔可以加多個Tab係肯定無回贈
例如交稅等,爬哂4個Post見到好多人問
感謝
如果唔夠1蚊RC係咪唔會派?
匯豐唔係寄去通訊地址咩 lol 唔使去拎卡ga wo
btw 今日星期日分行唔開
我剩係MPF係under佢地,無佢地任何戶口,所以要去分行拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞