HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (4) 五毛藍屍黑警支那人死全家

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
買開日用品個d都有4%
我諗係計個收款系統用邊個付款商問題
例如係用paypal stripe個d就有4%
記得三年前amazon 買野個匯率係八字頭
我都係呢排買野先發現amazon 匯率好過信用卡
慳返幾百蚊
分期回贈一般幾時入賬?
差唔多2 個月都未收到
而家效率咁低你都可以一個禮拜收到咪算你好彩

正常時期一個禮拜大把人都收唔到...
我7號收到sms話批
應該有排等張卡
又真係喎 頭先睇7.9177
信用卡7.9225
可能我唔冇用HSBC戶口所以咁慢
我有用開佢戶口 但唔係出糧戶口
我個Junior同事13K都申請到,不過無5萬呢應該要做夠3個月
匯率係跟 Visa/Master 計吧?
只係唔同銀行嘅外幣支付手續費都唔一樣,所以帳單上面嘅匯率都唔同。
例如大貓就收1.95%,有啲1.5%,有啲唔收。
匯率唔係計visa/master,基本上大行外幣手續費都係1.95%,你可以試下同一日同一時間用大貓Visa同渣打visa,你會發覺係有唔同。
正如你用有銀聯既提款卡去日本拎yen,大貓係匯率差過渣打,同埋同銀聯官方匯率係完全唔同
Asia miles打電話黎Confirm 再比換左飛既稅得1%
銀聯既提款
應該係佢有個海外提款手續費
固定幾十蚊咁包埋入去一條數
點解入唔到apply pay要我打去hotline 冇人聽波大佬
經網頁定係電話俾卡資料佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞