風水( 堪輿)雜講

599 回覆
52 Like 13 Dislike

佢好似有開班教奇門

我見到係道家
佢自己都話,除左教奇門,兼講道
所以都都留意下

U mean佢係法科人?

個膽係都唔奇
不過佢會兼教道理/宗教觀。

BTW我師傅幾日前教我如何用斗數盤幫命主睇風水

八字洩天機都有提過八字睇陰宅
師父有講玄空可以由八字推祖墳,由祖墳推八字。不過要好夠料先會識

洩天機係咪澳門個位

台灣

佢好似有開班教奇門

我見到係道家
佢自己都話,除左教奇門,兼講道
所以都都留意下

個膽係都唔奇

師父有講玄空可以由八字推祖墳,由祖墳推八字。不過要好夠料先會識

洩天機係咪澳門個位

台灣

我初學八字都係睇八字洩天機

個膽係都唔奇

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下
反而佢成仙成佛個度開頭以為佢9up
依家多左d經歷後反而覺得佢講得岩

個膽係都唔奇

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

司熒果啲練任督二脈我都睇唔明 , 剩係專心睇中冊 , 再之後買左胡一嗚本命理精論1就成日睇 , 次次睇都有新啟發

個膽係都唔奇

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

個膽係都唔奇

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

司熒果啲練任督二脈我都睇唔明 , 剩係專心睇中冊 , 再之後買左胡一嗚本命理精論1就成日睇 , 次次睇都有新啟發

我的子平friends 話胡一嗚唔錯
利申🤚🏻完全唔撚識八字

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

開頭都唔明
直到出現不明頭痛,逢交節氣就黎,準過月經 咁之後仲有d經歷
忽然個腦叮一聲諗起佢,就拎返出黎睇下。跟住咁做就無左頭痛

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

森巴講解下

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

森巴講解下

其實我無嘜野講,佢個思維同陳雲有d類近,眼光同視野比好多人都要闊同遠,唔夠lv係好難明佢地諗嘜,所以好多普通人睇完佢地講野覺得吹水,甚至係痴線佬講野

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

森巴講解下

其實我無嘜野講,佢個思維同陳雲有d類近,眼光同視野比好多人都要闊同遠,唔夠lv係好難明佢地諗嘜,所以好多普通人睇完佢地講野覺得吹水,甚至係痴線佬講野

😂😂lol 玄學國師
屋企3女 1男
呢一兩年屋企開始好多雜物
跟住3個女人就輪流大病 要入院做手術etc
媽搵左師傅黎睇風水,
覺得佢講得有啲籠統
隔空應該幫唔到太多, 都想大家比少少意見

大門放左鞋架
琴多年無彈 佢話係煞
牆紙太殘舊
丁字上下床 橫樑煞
吊櫃係床上面 同上
太多雜物
窗外對馬路, 佢教貼磨沙貼擋
我2月出世 佢話我寒命,缺火, 可以食多啲辣野同著紅色 (我衣櫃係藍色, 係咪唔好?)
貓旺我 但係唔知點解
燈形狀太利
一盞燈 5個燈膽主病

鞋架唔是問題, 問題係鞋好易亂, 雜亂已經係二黑, 牆紙殘破剝落係七赤, 唔知你丁字床係咩, 但係一碌橫木咪三碧, 貓係二黑, 燈係九紫生五土, 咁要睇你盞粒係新係舊乾唔乾淨, 唔乾淨又變二黑, 根本成間屋都二黑既象, 床頭三碧挑起, 齋聽唔病反而出奇。

多謝巴打回我 我會跟規矩去捐錢同添香油
真係咁大鑊
唉 我之前話左屋企太多雜物 佢地仲鬧返我轉頭話我亂掉野
宜家睇完風水 淨係肯掉野換床換燈, 又唔肯裝修換牆紙 仲要搣爛多達
唔知點算..

我想買黑曜石同舒俱萊水晶鍊戴
會買埋晶簇黎淨化
但係見你上面話水晶係七赤 九紫, 係好定唔好?

我冇上黎你度睇過唔知大唔大獲啊, 我齋聽你描述我照解釋咋。既然你屋企既野都變唔到, 又何必上黎問自尋煩惱呢。
另外風水唔理你咩紅晶藍晶黃晶有咩唔用作用, 風水剩係睇個象, 同八卦既關聯, 晶簇係七赤, 現時係不利的東西, 所以我就唔建議你擺。BTW, 你信風水就風水, 西方水晶療法就西方, 即係你睇中醫就中醫, 唔好又中又西。

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

森巴講解下

我開頭都懷疑佢痴痴地線
見多左野先發覺有時術數唔係只係術數,要自隊一野

洩天機係咪澳門個位

台灣

我得閒都睇下

森巴講解下

我開頭都懷疑佢痴痴地線

三人行必有我師

我得閒都睇下

森巴講解下

我開頭都懷疑佢痴痴地線

三人行必有我師

放眼世界,唔好固步自封

我得閒都睇下

森巴講解下

我開頭都懷疑佢痴痴地線

三人行必有我師

放眼世界,唔好固步自封

啱呀玄學界中就係太多人過份妄自尊大以為自己係神睇唔起其他門派或師傅不明自何為海納百川 有容乃大
留名學野
好多人唔知風水既力,一般無預做左仲仆街過無做,睇風水既錢事少,有乜東瓜豆腐真係唔知點啦。

真係量力而為,唔好諗住賺經驗,見過好多呢d慘痛經驗。最悲既係仲要唔知自己錯乜,以為自己好醒唔會錯。

希望你都係咁啦

大家睇開d放鬆d

以學習態度黎講你真係好過好多人。
有d以為自己好醒,我都廢時教精佢,d理論唔清唔楚仲要串柒柒,根本d野錯晒,先後天八卦幾時用都未知,連紙上談兵都唔掂,學得兩三年就已以為自己會飛,我真係好期待以佢咁既料幫人做風水會有咩後果。

不過呢d人見唔小,可以成功既一個都無。

師父教得好
唔係我功勞

笑爺仔巴打我勸你最好比較慎言小心有人誇奬你的風水能力後邀請你入group 然後再問你風水上的問題之後瘋狂出動網絡欺凌說你睇錯那幫人上年搞陳癸龍,今年搞李應聰。掌門人自己不出手但不斷叫弟子咬人
玄學界不泛卑鄙小人江湖味超重所以小心為上

感謝
應該無人搞我掛,我都無諗住做呢行

利申我唔識陳癸龍同李應聰

你識提呢兩條柒頭都應該知我係邊派啦

你又邊個派呀? 娥眉? 崆峒?
好多人唔知風水既力,一般無預做左仲仆街過無做,睇風水既錢事少,有乜東瓜豆腐真係唔知點啦。

真係量力而為,唔好諗住賺經驗,見過好多呢d慘痛經驗。最悲既係仲要唔知自己錯乜,以為自己好醒唔會錯。

希望你都係咁啦

大家睇開d放鬆d

有d以為自己好醒,我都廢時教精佢,d理論唔清唔楚仲要串柒柒,根本d野錯晒,先後天八卦幾時用都未知,連紙上談兵都唔掂,學得兩三年就已以為自己會飛,我真係好期待以佢咁既料幫人做風水會有咩後果。

師父教得好
唔係我功勞

笑爺仔巴打我勸你最好比較慎言小心有人誇奬你的風水能力後邀請你入group 然後再問你風水上的問題之後瘋狂出動網絡欺凌說你睇錯那幫人上年搞陳癸龍,今年搞李應聰。掌門人自己不出手但不斷叫弟子咬人

感謝

巴打好明顯wor佢果派專出惡人十幾年前經已瘋狂咁咬其他師傅或門派

希望你都係咁啦

大家睇開d放鬆d

師父教得好
唔係我功勞

感謝

巴打好明顯wor佢果派專出惡人十幾年前經已瘋狂咁咬其他師傅或門派

永遠都係師傅係幕後叫弟子咬人
不論仲謀個派人品
但起碼work同有料
仲謀巴上過黎幫我睇風水
仲教我催財
佢仲話唔好亂黎
天地唔會死,每黎人會死先
結果每次搵完錢都會病
所以真係無錢洗先會放
夠洗就收番

btw 海納百川,有容乃大。何必勞嘈
不論仲謀個派人品
但起碼work同有料
仲謀巴上過黎幫我睇風水
仲教我催財
佢仲話唔好亂黎
結果每次搵完錢都會病
所以真係無錢洗先會放
夠洗就收番

利申風水理論上我閲讀過仲謀師父楊老師的書我欣賞楊老師的功力但不認同操守
不論仲謀個派人品
但起碼work同有料
仲謀巴上過黎幫我睇風水
仲教我催財
佢仲話唔好亂黎
結果每次搵完錢都會病
所以真係無錢洗先會放
夠洗就收番

個人認為佢果派work不是偽法
遲左睇呢個post
好似有花生食
留名追post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞