陰霾籠罩令人不寒而慄《慾望共胴體》18+

479 回覆
105 Like 12 Dislike
Party結束後,我跟紀明離開返回酒店,在車上,紀明不斷問我連日來的活動,我卻不發一言。雖然與他一起坐在車的前座,但彼此之間的距離好像隔開很遠,就像中間多了一個余泳心的樣子。

「其實Monica患有情緒病,佢有妄想症,要經常搵刺激嚟麻醉自己,佢失蹤前就試過因為一D小事成日同妳嘈,我因為幫妳,最後都被佢中傷詆毀,估唔到佢因為咁樣而走上絕路,真係好可惜。」經過一段長時間的沉默後,紀明突然開口說。

「對唔住,都係我唔好,錯怪咗你。」我捉緊紀明的胳膊,雙眼忍不住淚水。

回到酒店,紀明隨即跟我同房,為免父母們擔心,我計劃縮短在洛衫磯的行程,早日與他回港,然而他跟我約好兩天後到天文台一帶郊遊,並說會為我帶來驚喜,思前想後,我最終亦應承。

就在翌日的黃昏時分,我的手機響起,剛巧紀明外出,來電者原來是傅探員。
多謝支持
支持
加速してください
「喂Rachael?」

「我係。妳係Winnie?」

「案件有新進展,請問妳跟Gabriel,亦即係簡紀明熟唔熟?」

「佢係我男友。咩事?」

「我哋查到Gabriel最近同死者,亦即係綁匪有過多次電話聯絡,而最令我哋覺得離奇嘅係,Gabriel曾經透過銀行賬戶,俾過綁匪一筆錢。」

「冇可能,點解要係咁.........」我的腦海此刻一片空白。

「Rachael,我知最近Gabriel已從香港入境美國,我想請妳幫我哋一個忙。」
快啲出啦
樓主加油!
好緊張丫 加油丫
多謝咁多位嘅鼎力支持,我會努力的!
出啦 仲講
第25章 - 死神約會

這一晚,簡紀明與潘瑋晴相約到天文台談心。這裡坐落於洛杉磯的山上,是LA LA LAND《星聲夢裡人》的拍攝場地,電影描寫男女主角在此處邂逅對方,亦是當地一般情侶拍拖的好去處。為隆重其事,潘瑋晴經過刻意打扮,同時間穿了一件走進高級時裝店才能找到的大露背黃色連身裙,顯得格外華麗。簡紀明則身穿卡其色男裝西服,無論剪裁或衣料,一看便知是一流貨色。從任何角度去看,兩者的相貌相襯,衣著更為匹配。

二人進入天文台觀看關於星空的球幕電影,隨著節目完結後,他們步出天文台,在漆黑的戶外享受二人獨處的時間。面向山下洛杉磯的迷人夜景,簡紀明全程表現風趣,相反潘瑋晴卻心事重重,在璀璨星空映照下,彼此形成強烈對比。
加速
樓主加油!
多謝各位!
「依度無論觀星抑或睇夜景都係一絕,值得我哋一去再去。妳話係唔係?」簡紀明興高采烈地問。

面對簡紀明的說話攻勢,潘瑋晴此刻竟啞口無言。

「妳仲係諗緊前晚關於娉婷講嘅野?」由於晚上天氣轉涼關係,簡紀明把外套放在潘瑋晴的肩上。

「有好多野我諗唔明...........」潘瑋晴若有所思地說。

「我明白喺依兩個月妳好唔開心,但嚮妳身邊其實係有一個非常關心妳嘅人支持緊妳。」簡紀明換上嚴肅的表情繼續說下去:「妳知唔知我一生最愛係妳,我對妳嘅感情至死不渝。」話畢,簡紀明突然從口袋取出一枚戒指。「我只想照顧妳一生一世,應承嫁俾我。」

「我...........」

「知唔知點解我要揀喺依度求婚?因為依度見證住我哋初次擁吻..........係一個好有紀念價值嘅地方。」

潘瑋晴猛然想起余泳心的日記與其養母說出的一番話,那種離奇的巧合令她感到毛骨悚然。
好恐怖
想話後面仲恐怖
就在此刻,潘瑋晴面上的表情作出了一百八十度轉變,同時開口問道:「你到底係唔係識得個綁匪?」

「妳喺度亂諗乜野?」

「我要你老實同我講。」

「件事完全唔係妳諗咁樣,我只係請人教訓一下嚮妳身邊嗰個成日造謠生事嘅麻煩人,亦即係Monica。唉,冇諗到會牽連埋妳.........如果我要收買人命嘅話,點會咁蠢用銀行過數俾.........」簡紀明說到一半,立即意識到自己剛剛說漏了嘴。

「紀明,原來係真,所有野都係由你安排.......」潘瑋晴說話時雙眼瞪大看著對方。

「妳........妳講野點解.......變到咁?我...........」簡紀明面容突然變得扭曲,說話結結巴巴,身體不斷後退,如同自己看到了死神一樣。
哈哈哈哈哈on9 曉明
你都有哩一日啦
真係好好睇 文筆又靚
摩牙摩牙
多謝你哋!放住一段先!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞