陰霾籠罩令人不寒而慄《慾望共胴體》18+

479 回覆
105 Like 12 Dislike
推呀
雖然不知不覺間寫故已經成為一種日常,但偶爾遇到讀者寫D鼓勵說話都會覺得開心的
keep 住有追㗎
第一次追恐佈故
都係第一次咁驚但又係咁想睇落去
好好睇!臨訓熄燈睇到個背脊勁寒
樓主加油
多謝咁多位嘅鼓勵!令我俾多d心機寫埋落去!
追緊 無論日頭定夜晚睇都勁驚
上文提要:
看到這裡的我,感到徹底絕望、無助和崩潰,精神狀態逐漸步向衰退,期間頭痛欲裂,並且出現噁心想吐的症狀,走進廁所後,身體更不斷地發抖。我對著鏡子洗面,希望能幫助舒緩心神,相信連日來的奔波勞累已令我面容憔悴,豈料鏡子內的那個我卻容光煥發,眼神還充滿著嘲諷,跟目前我的狀態極不協調。我不禁問自己,到底發生什麼事?
「咁係因為妳佔據咗人地嘅身體,依家係時候物歸原主啦。」鏡內的我說道。

「冇可能。妳只係幻覺........」

「有冇發現最近妳成日斷片?一個身體只會容納佢真正嘅主人,而妳只係一個替身,依家我返咗嚟啦,妳唔駛喺度繼續扮我,冒牌貨........」

「你係........潘瑋晴?」

鏡中的我對著我微笑,那表情似曾相識。
冇嚇親你就好
第32章 - 消失的記憶

時間回到兩年前的UCLA。為慶祝話劇社成立十週年,今天戲劇系會由不同的級別一同排練一場歌劇在校園內演出,劇本經籌委會投票選定為Chicago。女主角Roxie Hart與女配角Velma Kelly分別由應屆畢業生余泳心和二年級生兼香港學生聯誼會幹事潘瑋晴飾演,參與表演的同學們為求認真起見,紛紛深宵達旦地彩排。其中,又以余泳心和潘瑋晴二人的對手戲份較重,故此,余泳心邀請了潘瑋晴前往她家裡排練。

「妳屋企真係幾好,遠離市區,空氣清新,但又方便返學,妳一個人住?」甫進屋內,潘瑋晴便把墨鏡掛在頭上,然後問余泳心。

「係呀,依間屋係我養母剩低俾我住嘅。我男朋友間中都會上嚟,因佢工作地點比較遠,唔係太方便。」余泳心向潘瑋晴展示手機上與簡紀明的合照。
好睇!推
多謝你
「依個就係妳男友?佢好型.......」潘瑋晴想了一會後說:「不如我租依度同妳一齊住啦,等妳有個伴。」

「好呀,妳幾時方便搬過嚟?」

「就由今日開始。」

翌日,潘瑋晴在余泳心家安頓好自己的行李後,二人同在一起研究劇本。

「Monica,我覺得妳嘅演繹手法唔係咁得。」潘瑋晴一邊喝汽水一邊說:「妳個角色其實係好立體,佢有唔同性格,當中嘅變化好極端。」

「點解咁講?」

「套劇一開始嘅時候,Roxie Hart以受害者嘅身份出現,但去到尾後,佢反客為主,主宰一切,以支配者角色去控制翻其他人,當中嘅性格轉變其實係由忠變奸。」
「但我已經好俾心機去記熟台詞同掌握表演技巧.........」

「No.....」潘瑋晴直接打斷余泳心後說:「我唔係話外在因素,係內心戲。妳太單純啦,點樣扮奸都唔識。假如個角色要妳去殺人,妳會點做?」

「劇本入面有寫明成個殺人過程點做,照住做就可以。」

「假如係謀殺呢?」

「妳指嘅係.........」

「殺完人後,仲要搵個地方將條屍埋咗佢,唔留低一絲痕跡被人發現,連自己個表情都唔俾人家睇出,依種POKER FACE先至係奸人最高嘅境界。」此時潘瑋晴面上展現出令人心寒的微笑。
留名支持
這個時候,有人按下門玲。

“Surprise!”來人是簡紀明。

「咦,紀明?點解你會今日嚟?」應門的人是余泳心。

「公司放我長假,我見橫掂得閒就嚟搵妳......」

「你又冇做啦?」余泳心臉上掠過失望的表情。

「其實份工真係唔適合我,妳俾D時間我,遲下我一定出人頭地.......咦,入面個位係?」簡紀明望向屋內的潘瑋晴。
謝謝你呀!
好睇一直都追緊
live 好緊張
多謝各位踴躍支持!大家唔好行開,兇手就快出現啦
Lm 好睇!
Lm! 支持
留個靚名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞