陰霾籠罩令人不寒而慄《慾望共胴體》18+

479 回覆
105 Like 12 Dislike
留名!推
「喂,妳係Jessica嗎?」

"Are you Rachael? Oh…....Jesus! It’s good to hear from you! We miss you so much!”

「Sorry……出事之後,醫生話我一時壓力太大患咗失憶,我唔知點算,所以我想搵妳幫忙.......」

"It’s okay…….relax, 等我call班sister出嚟同妳減壓。How about tonight?"

「好。等妳通知再約。」
留名
幾好睇

留名
多謝各位支持!
晚上,潘瑋晴抵達跟Jessica預先約好的高級餐廳酒吧見面。甫一進場,她便被餐廳的佈置吸引,令她感到無限驚喜的,是餐廳內一個個彩色繽紛的氣球所砌成WELCOME BACK RACHAEL的字樣。

「What a surprise! 妳哋,好鬼馬........點解?」潘瑋晴對出來迎接的Jessica說。

"Good to see you…….個場有人包起, guess who?” Jessica高興地反問。

"How can I know?” 潘瑋晴把雙手放頭上。

就在此時,手持一大束鮮花的簡紀明突然從餐廳內出現。
加速加速
第24章 - 語言偽術家

看到紀明以男主人的身份從餐廳內步出,雖然明知他對我有所隱瞞,但不知為何我仍然有心花怒放的感覺。由於內心一時間百感交集,眼淚奪眶而出。

「從來未見過妳喊,原來係咁靚。」話畢後,紀明立即上前捉緊我的手,然後帶領我走到餐桌前,那是一張長長的餐桌,兩旁總共坐了廿人,有份出席的所有女同學逐一跟我擁抱,此時酒吧的樂隊正演奏著動人的情歌,加上室外燃點起多盞石油氣暖燈,令現場氣氛高漲。對於一班姊妹們的悉心安排,我實在感到有點慚愧,因除了參加過話劇社的同學之外,我幾乎無法認出其餘同桌的人。
live左
真係好多謝你嘅支持,我會繼續努力!
不如每次儲多啲先出

咁樣好吊癮
"You know…….your boyfriend rang me up today and then planned for these within half a day! He’s more than wonderful.” Jessica一臉正經地道,隨即向我呈送小禮物,說是一班姊妹的心意。

紀明點了一些餐酒,我們邊吃邊飲,享受了一個愉快的晚上。

席間中途,我去了一趟洗手間,在前往洗手間的路上剛巧被其中一個參加過話劇社的姊妹叫住,她名叫娉婷,亦是從香港前來讀書的。

「Rachael,妳要小心Gabriel,佢呃過好多女仔,我唔忍心妳俾佢呃。」娉婷唐突的說話令我感到極為意外。

「妳係專登嚟通知我?點解........」我看著她,一時之間竟不知怎樣去表達自己。

「佢喺識妳之前呃過另一個女仔,搞到個女仔有咗,個女仔妳都識得嘅。」

「唔好意思,妳係指.......」我不想說下去,怕聽到余泳心的名字。
唔好意思,咁我試下儲到上面嘅長度先出,希望唔駛咁吊癮啦
起碼4000up
咁即係一章咁出,OK,收到!
不過樓主係諗住長篇定係短篇?
應該3萬字,劇情剛過了一半,屬中篇。
咁而家嘅速度都OK嘅
明白,咁我試下用TURBO
其實個故真係驚慄,唔係甜架
今日仲會出嗎
多謝捧場!為感謝支持,就出埋以下最後依段啦!
「余泳心。」娉婷的說話令我感到晴天霹靂。「我本來唔想講,但實在忍唔住,自從我懷疑Monica有咗之後,有日佢突然被一個本地流氓騷擾,冇幾耐就傳出佢同人玩one night stand被人搞大個肚,最後佢同Gabriel分手,之後所有人四圍都搵佢唔到,我驚佢會做傻事。」

我們之間的談話被突然出現的紀明截斷。娉婷好像為自己的說話感到後悔,馬上回去自己的座位。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞