連登巴膠怒屌警渣開年TG暨202-0客量運櫈專區

1001 回覆
41 Like 2 Dislike
元朗廠嘅12800食物鏈好似係:
B1>968>C仔>2/68X>其他
其他=276P
如果276P係計沙廠,唔係計元朗廠,咁直頭冇「其他」添
搭豬返工係ok,起碼舒服過舊頭先
但收工有得揀就唔會想揀豬
我收工嗰陣試過見到豬,之後留後搭下一部舊頭返天水圍,最後係超咗前面嗰部豬
據聞頭車8800個位數客上吐公
有冇咁誇張
我最唔明點停豬大橋先
將南接受唔到 290/290X 既人,都一樣接受唔到 798 架,
但又真實接受唔到呢三條線既人,絕大部分係任何巴士都接受唔到。

算啦,將南呢個位巴士好難快過鐵(調景嶺下一個站已經到油塘,就算巴士將南尾站部鐵到油塘巴士都未必入左將隧)

根本798/290系巴士公司都係用田忌賽馬形式去塞住將南人把口
276P沙廠車少過元朗廠好多喎,點都計元朗廠合理D
理論上其他有68M
已經太和直去上環
都要1個鐘
1400喺中国姍城開嘅796P
5條魚入隧道
其實我覺得有一樣野一定要做左先
就係41往長青方向 旺角站開始分段收費$6.4同44睇齊
豬行公路線都ok, 但行屯公就舊頭好啲
豬一多人上屯公就蟻躝
豬真係衰喺上斜路段實在太龜速,比我感覺同早幾年AP年代差唔多,我主要就係唔鍾意呢樣

回埋其他人,就係豬比ATENU點都會載少幾個人,唔適合265M需要接收大量轉車客呢種特質,因為會多咗人留後。喺用家角度嚟睇就冇咁好。

如果條線係行平路我都會撐豬,例如276A咁,根本舒適度贏晒。

講返上斜,我試過搭好少人嘅豬,但即使對比落好多人嘅ATENU,豬喺上斜都係輸一大截

得閒特登去遊車河就話接受到上斜龜速呢個特質
弊在日日放工都要上嗰條斜路
放工我比較想有部行得更加快嘅車搭返去

最後利申埋
其實我最想日日有躉搭

907B不入冷巷是德政
如果司機識玩/冬天,我諗豬上斜應該都有啲料到
276P 一定係元朗線來架
天水圍真係好少路線用12.8
數落得69C 269C 269S 276P B1

69M同天恆3寶其實好需要用12.8
不過天恆3寶肯定用唔到
你搭 51 全程上斜咩

一般路線上一兩條斜,最多咪慢幾分鐘

慢幾分鐘換黎成程車嘅舒服喎
依家天涼就話曲梯金舒服,夏天成批曲梯金都係桑拿巴 熱到痴線
69M只要說服到天瑞班人行出去搭就可以轉用12800

天恆我都知冇辦法,設計問題
就算將嗰條唔夠兩個人行嘅行人路cut埋都唔夠比12800行。
265B真係想行12800嘅話,一係改喺天恩做總站,一係改喺市中心做總站
早繁齊齊塞,
自私車都係咁上下速度。
數漏左條68A
265B 天中做總站都好 仲經多左地方
天水圍市中心 天恩路 天榮路 天瑞路 濕地公園路 天葵路 返回原有路線
回程相反
仲可以俾Wetland Season Park 有車來往九龍及大欖隧道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞