連登巴膠怒屌警渣開年TG暨202-0客量運櫈專區

1001 回覆
41 Like 2 Dislike
橙蛋上層左邊車頭狗都唔坐
我都唔知堆12800每日去哂邊,271 73x 307每日都開唔齊大車

近期75k w3每日都見唔小12800就真
開273X取代$10.1大埔墟-荃灣如心廣場經白石角、科學園、大學站、象鼻山路直落荃灣,取代43P
10.1比唔起咩
呢家點轉車都唔止拉,擺明任劏
大把客係沙市比多1蚊搭49X落荃灣instead of 48X
富亨/未來新公屋區--大中--完善路過河--白石角科學園大學站--城隧口--大河道北(荃灣站頂)--西站/如心/海濱
回程可能要跟49x上城隧
落葵芳好啲,大埔雙城隧線 一條荃灣 一條葵興芳 順手減轉繁轉車站73x壓力

搭緊A29拋老龍睇你呢段野
係寧舍有感覺嘅
的確feel到張flyer凳啲棉吸收左部分起伏
慘蛋成個上層無一排位係適合咪七五以上人士就坐除左保齡球位
闊凳嗰批仲肥少少都行唔入

: 無乜野我都係落樓下坐輪拱位算
所以狗巴有人mon post嘅話就快少少換過批櫈啦
歐三躉/豬張櫈咪幾好不過買少見少了
如果車源充足,落葵芳的確都好
但係呢家73x已經收到一大堆窿,星期六日晚出荃灣溜後

不過唔兜廣福但兜白石角一帶,overall車程會唔會慢過73x正線?

做荃灣特快就希望可以打返前段慢左的時間,同埋長遠真係唔可以靠49x做死哂
行白石角然後跟49x落荃灣,估計整體車程依舊較73x慢

入白石角會比行吐公慢8-10分,象鼻山路直落荃灣大約一枝燈時間 迴旋處同綠陽燈陣食唔小時間
大埔都唔撚止 要收北區價先得(74D)
到時開哂72D 73D 75D 307D W3D入白石角
其實陳少文落選左之後
44有冇得唔再咁ON9去完青衣碼頭再去青衣邨
直接跟41P去青衣碼頭方向條路線咪算....
不過係驚非繁49X加埋44唔夠位泊車

另外要打救41呢條廢線
一係飛走長沙灣至太子 其餘照舊 留番美孚用黎幫44清客+美孚/何文田紅磡特快
一係全日雙向241X但要去到九龍城碼頭
一係總站搬去青衣北用南橋直出大角嘴/旺角做青衣南特快 咁就可以同時保留到青衣有快車去何文田/紅磡

一定要盡早改 到時沙中線通左都未改 41/45就慢慢等陰乾(45一定會死先)
個人覺得 VE105碩果僅存嗰種設計好過而家嗰堆所謂 "改良版"
1. 青衣碼頭邊有位擺44⋯旺火已經無得放飯⋯
2. 就算改特快又邊個肯等30分鐘嘅特快呢,41A/42A已經出到旺角了
U廠明明已經咁少垃圾直梯
265M都可以出到兩部ATE害人
城隧落荃灣線係多,不過只有依靠車程長、班次不穩49X直達,43X半直達,48X/278X/73X落荃灣太長時間,雖然過左大窩口仲有唔少客落車
落葵芳一定要行和宜合道,直落葵涌道,落葵芳改快,只要部分行葵涌道天橋就得,荃灣唔係
今日見到265M出埋ATSE害人
真心膠?
269M本身同69M/265M都有order
265M嘅派車應該係成堆大西北M線裡面(除咗269M逼住用短車之外)派車最閪嗰條線嚟。

早繁上個月同今個月我都中過ATE,不過我喺總站上車,有位坐就無所謂,但真係難為天華路嗰班客。

265M呢條線正常情況下唔係舊頭就係豬,除咗喺晚繁會低機率見到紅Facelift(通常返到天恆就轉返垃圾兜路廢線265B or 276A)

特別係返天水圍有時見撚到豬都唔閪想上,次次上斜去大欖我次次都屌晒鬼

而且部死人豬又載得唔夠舊頭多,夜晚喺大欖見到部豬真係多得狗巴唔少
豬無所謂啦,ATE車都無撚得你上
最衰就係265M用唔到12800
行得到嘅話一定會逼佢換晒啲12800出嚟行

好想擺脫S牌舊頭同豬嘅無限輪迴
如果唔加車既話
拆葵涌線只會令城隧班轉車客更加上唔到車
好想日日搭豬返工
但係十次有九次都係撚屌 ATENU
搭到唔係啲閪車嗰個人都精神啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞