水晶撚入黎 (7)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
繼續! 大家一齊分享同討論靚水晶
好店 / 黑店歡迎開心share~
想買水晶邊間好
有冇靚黑7睇下?
同埋作用大唔大?
為免有人誤入陷阱 等我黎個整合先 除左最出名既 名石仲有啲咩野黑材料呢?

1. 食人血饅頭

眾所週知最近咁多位手足出去發夢嗰陣食唔少tg popo留低既蘇州屎有排都清理唔到
但係戴完名石既鳳凰石既然可以排走tg毒素?!
如果戴完名石水晶就可以排毒 大家就唔洗再戴豬嘴了
發國難財 對唔對得住咁多位被捕同犧牲左既手足?

2. IG公審客人
唔知大家好耐之前記唔記得有件咁既事呢 因為我無cap到圖 所以po唔到上黎
話說有位客人買左條碧西 發現有問題 想換貨
老闆Joe話件貨無單 唔係佢地度買喎?
客人想check cctv但係又唔俾
既然check cctv咁難 點解名石ig成日po cctv既cap圖同片上story呢?

3. 態度惡劣
名石店員態度差並不是一日半日既事啦 咁等我舉吓例先

咁話說名石請助理之後個應徵者send左去錯既whatsapp no.
老闆就一句你盲架車埋去 仲擺人上ig同tg公審
事後有人po左依件事上連登
tg grp啲名石信徒仲屌人唔睇清楚 老闆咁講野係無問題

另外 del人cm依啲係基本野(可能block左都未定)

4. 偷圖扮自己貨
事源係有人係tg grp po左一張相
名石老闆攞左黎po ig 但其實唔係名石貨黎既
咁我估事先無問過事主啦
後尾事主pm左店主del左ig相但無del fb個post
之後咁啱有其他人提起依件事
名石老闆就係whatsapp grp問人踢唔踢佢出tg grp好 之後話佢係同行
態度仲要都唔係幾好 感覺好似無心要解決咁

5. fb刷好評誤導消費者

名石有幾鍾意出post打飛機你知我知單眼佬都知
但原來啲好評係刷返黎既

另外依碌野夠膽死賣成舊水求其搵都係二三十蚊 仲未計大量購入或者搵批發買 分分鐘十蚊一碌都有賺到笑

(續)
6. 貨不對辦
名石之前出ig story 串同行影相重filter 仲好堅持自己係無tune直出喎
去圖!
下面係名石出既post

依張係客人回圖

唔好當人盲先得咖
再黎!
理想與現實

大家知咩事啦

7. 撩事鬥非
名石有幾鍾意周圍辣著火頭唔係第一日既事啦
由於太多 我就唔逐一cap圖了
但可以講吓佢最近被狙擊既對象 crystal place

最近西九車仔檔轉左送布袋 名石馬上出post狙擊話人抄佢人唔笑狗都吠
唔知仲以為佢係全港唯一一間用布袋既水晶店
仲要有其他店(如wongs)早係兩三年前就已經用梗布袋

仲有 名石啲打手之前仲屈人係藍店
西九除左支掛罷工 仲會搞義賣 之後仲會show入數紙證明
名石自己乜都無做過都可以話自己係黃店 但又有信徒話名石係默默支持喎
真係有做過野有支持過手足既 仲唔打哂卡咩
名石只不過係扮黃發國難財咋 真黃點會消費tg賣鳳凰石

講起wongs 名石都曾經同佢有過牙齒印咖
好耐之剪名石老闆條女曾經扮客同wongs問價
俾人踢爆左就話「乜我唔可以係你度買野咩」咁樣

除左依兩間 以前名石仲係聯合既時間都成日同水晶小舖同天然水晶嘈交咖
到底係邊個抹黑同行呢?
永遠都係有名石講 無其他人講 好惡咖

要講黑歷史其實仲有好多既 不過太多節錄唔哂 之後有啲咩野我會再加返落懶人包

留名睇名石話我係同行 hi joe, hi bella
唔介意淘寶可以上淘寶睇吓直播
介意既就睇吓西九車仔檔~
或者wongs啲貨都幾靚 不過就偏貴
想買隻可以改善財運,返工有單開
係咪應該買綠幽靈
綠幽係多勞但未必多得型
可以戴髮晶/鈦晶類呀
或者兩條一齊戴

CLS名石賣呢條碧要過萬,一粒藍都冇又唔係全淨體!
正常買碧去到五位數字已經可以追求色標接近全淨。呢條咁嘅野我頂多只會叫係玻璃體
睇慣高貨啲人真係眼都突名石食水深撚到
細珠唔齊色 無藍又無紫都過萬
成條大部分都係綠色 仲要就咁睇相都見到重棉多裂
得罪講句 打個五折都唔值
呢隻質素只會值二千幾,屬入門級數,絕對唔撚係名石口中嘅極品,笑撚死人
Wongs d 貨如何 ? 有無黑歷史

名石就腳 我買過2條
Wongs 之前都有幫襯過

Wongs 感覺無乜是非 做自己 咁
食水深到不過仲有好多傻仔幫佢地交租仲做埋免費打手
新post留名
wongs啲貨幾靚呀 起碼睇到實物唔會貨不對辦先
不過真係少貴

其實好多水晶店都無乜是非
係名石先周圍吠
有冇人幫襯過dear gems覺得點?
小店但好似好多廣告
有幾深 ?新手比貴少少無咩所謂
係驚比人搵笨買假野
請教各巴打Pristine crystal間野如何?
超級新手留名學嘢
今日第一次買 揀咗條月亮石頸鏈玩下
岩岩係名石堂買左舊紫晶
自己新手唔識睇佢係咪養晶
想問下點樣分
有冇邊種石 ?
可以令人勤力D 有多啲幹勁

對唔住我係伸手黨
質素同價錢唔成正比囉
Sosad 咁想買可信又高質既水晶有冇推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞