Poly taught master 2020

1001 回覆
23 Like 11 Dislike
我degree mech
巴打做左幾多年野?成績好嗎?
使唔使工作經驗相關先收
CIBSE唔係UG HKIE認 加 MASTER CIBSE認就可以考牌咩
UK 睇 Washington Accord
HKIE咪 Washington Accord認
呢點有啲保留CIBSE睇second degree多啲
當然最好first degree 最好都係Bachelor of Engineering 就更加好啦
Washington Accord 嘅 BEng 已經可以直接入紙
入紙CIBSE?
做左6年野,poly ee。
成績好既話poly bs 晨早收我,唔洗讀hpb 啦
屌 等我仲讀多個Master
人有我有咁囉,當俾十幾萬買 MSc 三隻字番黎

其實只要肯 send email 去問下自己啲學歴係咪 qualify 入紙,隨時慳左十幾萬學費,除非你好想買張 MSc cert, 但唔好忘記 poly 一科可以又 test 又 quiz 又 assignment 又 present 又 exam, 仲要 CA 同 exam 分開 pass, 除左付出錢仲要付出精神,唔係鳩流流考試前放個假谷一谷就輕鬆過到
讀 EE power system stream 去番 CLP 上岸咪仲好過喺 BS 個苦海浮浮沉沉
不過都好
自己本科唔係BSE
讀埋master可以全面啲學吓BSE
加上Poly應該幾practical
ching 咁快搞掂
想問下各位ching MSc同MEng有咩分別?
如果我Bachelor讀Mech,Master想讀BS嘅話讀MSc定MEng會好啲?
Msc 係pt
MEng 係ft
上左岸都仲有興致進修
做工程真係學海無涯
Technical Department 定 Property Management Department?
technical (物管有幾technical)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞