Poly taught master 2020

1001 回覆
23 Like 11 Dislike
摩牙 好係邊
1. course教嘅嘢係可以係做assignment嘅時候用返,唔會兩樣嘢冇連繫
2. 我鍾意佢哋嘅assignments出得有心思,可以有valuable reflection
3. 同學質素高,起碼我冇聽過有人只係為咗升職加人工先讀,咁佢哋一定唔會係唔肯睇reference,之後寫埋垃圾嘅人
4. 老師好關心學生,而且大部分教書都教得好好

如果以CE、AL成績去衡量,唔會有人覺得我係有能力讀書。PolyU引發咗我讀書嘅興趣,結果,一個CE得10幾分嘅我Master竟然Distinction畢業,我多謝PolyU,我愛PolyU!
想繼續讀埋上去🙇‍♂️
我都收左
支持

同埋有一樣PolyU好嘅,就係可以5年內讀完就得
唔似得其他U只係想cap水,兩年迫你讀完踢你走

即使你讀讀下想結婚、生bb,PolyU都俾defer
一個sem可以只讀一科,俾你慢慢吸收知識

依樣真係良心教育機構先做到嘅嘢
呢樣野係幾正,仲可以Full time/part time任你轉
讀完呢科感覺點?
poly part time 俾5年其實係一個優點
學生可以自己控制個步伐
始終返學以外仲有好多變數要處理
可以自己揀2~5年內讀曬真係幾好。
有冇MCG同學仔
有冇人試過齋夜晚上堂,一個sem讀4~5科?好想2~3個sem搞掂
點解我係親身去?仲要平日
你應該到時自己可以轉番full time咁讀都得,最快可以一年搞掂
你係咪無睇/未收到Email呀 應該取消曬facetoface既reg day架啦
email冇講喎, 岩岩再睇Notice of Offer都仲話6月register in person
我notice of offer果到都仲係咁 無轉
咁巴打你下星期打去問下confirm好d
想問各位搞成掂
本身Polyu degree嘅 係咪唔洗再寄true copy比佢?
我見佢句(except those obtained from Polyu)

DSE有冇人搞 無啦啦洗多510去申請true copy?

Thanks
你apply果陣有填dse咩 無就唔洗搞咁多
咦 即係淨身份證ok
等緊Offer
同埋我覺得人生可以有其他life commitment,唔係只係讀書都好緊要

慢慢讀都會吸收得好d
(我會自發睇additional reading materials)
對不起,澄清一下
我唔係讀Social policy and social development
我係讀另外一個姊妹科目
不過,有一科core subject是from Social policy and social development dept
我所分享嘅都係我讀另一個姊妹科目嘅感想
唔代表Social policy and social development 一定係咁
組員質素好緊要,直接影響你鍾唔鍾意個course

我另外一個master course 嘅U banding低過PolyU, 好後悔入咗去讀,讀得好唔開心

d 組員只係想考個牌就算,堂又唔上,做group project又粒粒囉囉,英文又差... 有同學仲要出placement嘅時候,一份功課交兩次,博個老師睇唔到... 向學校申請投訴,又話冇能力處理...

所以,我覺得唔想讀banding低過PolyU嘅course
,因為大家都係用Master洗底。banding低過PolyU嘅學生好多都係bachelor非8大出身嘅學生,其實唔夠能力讀。作為組員,你只會俾佢哋激死。
都係睇運 hku既tpg都大把廢柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞