[Fantasy] SF9討論區 (1) 期待新團綜同認哥! 召喚所有SF9既飯!

1001 回覆
17 Like 10 Dislike
係咪fnc賣得太多廣告
如果講最多人識既係忙內chani同門面路雲 因為佢哋兩個都拍過hit既劇 有興趣可以睇返天空之城同偶然的一天
除左澯熙同路雲 我感覺仁誠都多死忠 不過知名度當然無咁大啦
我對上一團都係B.A.P
好耐冇追其他男團了,各位Fantasy你哋好
(好似有唔少Baby都入咗SF9坑)

我係上年睇完偶然發現的一天覺得路雲好靚仔,好奇搵SF9嘅片,一開始係睇Love Shot嘅cover,心諗原來路雲跳舞咁sexy,然後輝映嘅長髮+Deep V西裝成功吸引我注意

之後睇o sole mio live覺得不錯,睇晒其他主打歌,發現佢哋嘅歌都係我鍾意嘅曲風,編舞好睇,b-sides 都高質,My Story My Song好好聽

本來以為新一代男團一定好細個,睇返原來仁誠永彬係93年,我都真係幾驚訝 呢團係少有我全隊都鍾意,睇得出佢哋感情好好
(p.s. 佢哋啲bobo合集好精彩)
笑左 估唔到有baby btw我個EX 係大賢
我同意啊,好耐無試過全團都鍾意

講起路雲 我開頭聽呢個名心諗wtf
點解會有人改個咁既名
路雲 露(乳)暈 唔好打我 我認我當時心邪左
不過睇多左綜藝之後都有啲估佢唔到?
估唔到佢都幾玩得,以前以為啲靚仔都好care形象
佢跳AOA heart attack嗰時個樣勁姣好玩得

睇綜藝睇得出班大既好錫班細既,呢樣我都覺得好難得,你知啦韓國咁階級

同埋佢地好似無咁小圈子?其他人唔知,但我見仁誠同個個friend到,唔會淨係friend死一兩個成員咁
bobo合集條片J左幾次,好正,
毫不掩飾加大大力錫
真係要感情好好先做到

最好係佢哋又唔會扭扭擰擰
好大方
幾鐘意now or never同o sole mio但我覺得最近兩首主打既編舞都麻麻地
佢地跳Love shot真係好正可惜好難搵高清直拍j
露暈笑左 我都想佢露多d
呢團係忙內on Top 大哥就成日比人恰 隊長都係性格比較隨和果d
反而我覺得GoodGuy唔錯
首summer breeze就...完全唔summer breeze囉
睇唔透點解叫summer breeze但MV係殺手
老實講我第一次無聊click入去聽都覺得首歌麻麻
係咁岩睇中仔仔仁誠先追呢團
所以我覺得男團歌係唔重要,
人好睇 歌就好聽

我最近開始聽返佢地既舊歌,
我發覺有好多首都係起唔知邊度聽過但又唔知原來係佢哋唱

同埋今次個宣傳期好似咁快完咁既?
黎緊有無咩新綜藝?
因為垃圾fnc諗住懶高級咁整d同上一首歌有關既Concept但又想要夏日風格 搞到九唔搭八
我覺得good guy旋律唔差既但歌詞真係好羞恥
我諗今次咁早完可能係因為路雲腰傷?
我覺得只要啲歌詞唔係垃圾到好似TeenTop首不要噴香水咁既話我就可以接受
歌唔重要 最緊要仔好睇

oh 唔掛得知好似咁快就完左

btw 班韓國人好認真,我睇M2 channel入面佢地跳summer breeze條片,好似因為達淵玩玩下咁啲人覺得佢唔認真俾網民屌爆 搞到條片有6K dislike,鄧佢唔抵

我要開心share下岩岩仁誠bb開ig live話佢黎緊有套新網劇就快上,我求其打句 i will watch it 之後估唔到佢有讀我留言之餘仲覆左我thank you so much

我依家巧開心
其實唔係得韓國人罵 佢果下的確比人覺得佢唔想撈咁而佢事後都有係ig開live道歉 咁都無咩好講
係呀佢同輝映一齊拍應該會幾好笑
正啦 咁岩我朋友鍾意輝映,我可以燒埋佢一齊睇

可能我知達淵本身份人貪玩,我睇完條片又唔覺啲咩
但路人睇到就會以為佢唔想撈

朱豪早排都好似比人話?但我唔知個件事係點
好似同站姐有牙齒痕之類???
朱豪果個真係d韓國飯玻璃心 好似係佢上fd個綜藝講下笑同好怕羞咁做sf9個打招呼手勢 就比d飯話佢係咪唔鐘意sf9 有個站姐就乘機屈佢咩簽售問人拎電話
難得有新飯我要宣傳下我對雲誠cp
下...唔知講咩好 四隻字:痴線女人

我覺得今次雖然首歌麻麻地但好似多左好多新飯(至少我+我朋友係其中兩個新fans)

依家唔敢出街多左時間起屋企睇YouTube,然後FNC又係YouTube落足力賣廣告

我個鍾意輝映既朋友 同佢班friend講起先發現
屌 乜原來有個又係sf9既fans黎
雲誠cp正

sf9係第一隊所有cp我都鍾意既一隊
佢地之間好有愛
Summer Breeze首歌睇live我反而覺得ok喎,剛中帶柔幾正
同埋打歌服有夏日feel都配合到歌名嘅,係mv無啦啦有槍戰奇怪咗啲
其實我一開始睇段Relay dance都唔覺得有咩問題,唔知啲人做乜嘈得咁交關 橫掂呢類片不嬲都係just for fun㗎啦,如果達淵live都係咁就話啫

一下子將件事推到咁極端話佢唔敬業,其實真係好矯枉過正好黐線... 見到佢又要特登道歉,之後啲片又靜晒唔敢出聲,真係覺得好心噏
仁誠基本上可以同到所有成員組到cp
成日對佢又攬又錫,畫面好正
下打歌差唔多套套都皮褲喎。。。
首歌ok 既 反而我唔鐘意編舞 副歌好似耍太極
因為佢係唔會拒絕人既小受
我覺得我對呢d都幾敏感下 尤其對自己idol要求會再高d 所以我又理解點解佢會比人罵喎
如果再睇返早期d既relay dance 就更睇得出佢哋以前就算玩都比人感覺係好有活力而唔係hea

前排睇住路雲跳舞無咩表情 直拍又做錯動作咁 以為佢係hea左 仲同fd講佢係咪無心機做idol 後尾先知佢係腰傷 心痛死我
一號同學 I agree with you
我見達淵之後上音樂節目個樣都好down好頹,
同埋做咩都好小心咁樣,心疼
係韓國做藝人真係好大壓力

所以我有段時間無追kpop就係因為覺得依家既kpop好似倒模出黎咁,唔止係講個樣,講緊言行舉止所有野都一式一樣 公式化晒
佢真係完全唔會反抗
仼攬仼錫唔嬲好正
係呀 而家idol上節目都無咁放 又唔敢同女藝人太Close 搞到大家睇到都無癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞