[CW] Supergirl/Batwoman/Black Lightning/Arrow/Flash/LoT討論區

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
依家個prime earth 咁撚多勁人
D壞人失晒業肯定
一個Sg+flash已經係撚敵
真係想上巴士唔入錢都唔敢
隨時一下俾flash拉落車
喺地鐵跳閘都會有十幾個超級英雄捉鳩你
下一步可以拍injustice,啲超級英雄一齊組個極權政府
Part4果場大戰好過part5啦 對anti monitor用槍
Part4差好多
oli同anti monitor兩個人手捉對方隻手手
望天發出光柱
然後其他人主望住佢兩個

之後就爆炸 oli死

仲有得差過咁咩
但成場個cg soundtrack 同氣氛感覺上塑造得好過part5 我比較中意呢場大戰多d 但我覺得如果anti monitor召喚返佢地各自既敵人 eg rf damian dark 對返各個paragons 會好睇過就咁打催狂魔

Part5個天又咁光 完全無末日feel 打得又膠 仲要用咁on9既方法收佢皮 個feel差好多
Part 5 anti monitor 開左個罩仲要用手打碟咁款
Landon好樣衰成個白痴仔咁又廢,仲安排兩位女主角爭佢
我覺得part 4差
因為咁樣用左oli同oli既死
講真對孖女選角比我想像中差 唔靚
性格又亂哂籠咁追唔到落去
同意
lex強行改寫Brandon superman
我反而接受到,因為呢個真係似lex會做嘅濕鳩行為
安排兩位女主角爭Landon, 又暗舖呢兩條女既sheshe線,我心諗呢啲係乜9 劇情
其實成個Crossover淨係得Oli啲生離死別scenes係好睇
雖然劇情爛但都好催淚

其實又唔係唔明白點解要寫Oli做spectre既,始終你要寫佢今次死,而佢又淨係識射箭,好似咁樣塞啲能力比佢先可以寫到佢同Boss有能力1on1

睇Ig見到felicity仲以為佢第5集會番黎Tim
黎料
其實CW仲記唔記得頭兩季arrow點鮮會好睇...
獨行俠(+兩個拍檔) 寫實黑暗 拳拳到肉
跟住第三四季開始搞煩膠爭女愈黎愈多(olicity) 反派冇左魅力(得罪講句應該冇人超越到全盛時期deathstroke) 動作愈黎愈求其(第四季) 隊友又煩又唔好睇(第六季開始team arrow就係一個笑話)
如果好似125季咁呢套野都叫做有啲野期待... 如果又要行成team人行先又煩又膠不如唔好搞啦... (仲有三個主角都係女... 唔係話女權一定唔好睇... 但係除左legends之外真係冇乜左膠題材集數係好睇...
part 4 大戰ryan choi無啦啦識殺敵
我仲記得
吹到arrow 咩每一拳 每一步都係為左今日而做
屌吹咁多打anti monitor 個陣咪又係靠D唔知邊黎既能力
我一見到anti monitor 用防護罩呢一下,即刻令我諗起x-men 天啓戰。
因為最後大戰天啓又係用防護罩頂住磁力王、暴風女、雷射眼攻擊
唔通CW有參考x-men天啓戰?
這句話應該係指Oliver 之前所走過的歷程, 令佢擁有被選中的資格, 成為Spectre, 以及擁有對抗Anti-monitor 的能力同智慧, 唔應該直接用字面解釋

個人認為Part 4 Oliver 犠牲自己去打嬴Anti-monitor 已經得, Part 5 好樣衰咁當Anti-monitor 係平時打開既反派咁隨便諗條橋收尾真係好智障。咁易打贏Anti-monitor , 之前搞咁多野有咩用
SG + Superman + Martian Manhunter + Flash
玩哂
Flash 對住d 垃圾都搞唔掂
用神速行去敵人面前,讓對方出招先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞