youtube界始祖宅男俱樂部都因財失義解散埋 (2)

1001 回覆
490 Like 21 Dislike
越嚟越覺得youtuber都幾撚黑暗

韓國又係有個專呃人簽約 分紅唔合理
搞到啲youtuber放棄左自己個頻道
大j今晚講最早期去到而加YouTube黑暗面
自己睇下前文後理啦
又割又撐咩
精神分裂?
大概講左d咩, 依家聽返
懶人包: 怪彈一開頭請四條友拍廣告片(軒,秋,j,k) 然之後遊戲代理由k轉a
kzee加肥波 持住識a代理既人 就自己將怪彈雖廣告變晒佢一個人做
然之後大j同kzee就開始誓不兩立
然後kzee加肥波 亦持住識人既關係 係判頭公司接左好多job 然之後判上判派job比其他youtuber 收40-50佣
之後兩條友仲draft左個不平等條約要其他youtuber簽
之後其他youtuber決定唔再接呢條友派既job
第一階段完
之後個時相信大家都記得屎萊姆做左youtuber 大佬(大j聲稱一開始係佢想run呢個計劃 但佢有計劃無行動力)
之後屎入左接左goji studio既減肥job 屎搵左大概10條友一齊做呢個job
呢10條友都需要拍片減肥
但根據大j講既 屎收左大部份既錢(當然呢度仲有英皇喇 屎應該係判上判既角色) 其他多數人係無錢收
最後上年既youtuber聖誕同春名 party 屎都聚集左好多人
同時亦有好多既公司 sponsor禮物
而呢班youtuber係屎既youtuber connect既原則下 係要比錢參加呢個party 同時仲要每人一片 曝光堆sponsor禮物
但在商言商呢堆公司 sponsor既禮物 真係要係比左呢堆禮物屎??
而屎有無收呢堆公司既額外廣告費呢?? 呢個就大j都不得而知
但大j就話唔收錢呢個情況係唔符合呢個市場

大概咁上下 屎萊姆同kzee
個名叫JudeLaw髮線,好過份.....(笑
中學時期接過唔少同學
爛腳
宜家肥撚左好多
之前睇啲片 心諗咩事可以搞到個樣殘到咁
真係好慘 走咗真係好
個洞個個兄弟都入過 襟兄弟 正
anson
https://youtu.be/JgHyRzb7T4I

呢段應該係ken最後一段片
都感覺佢好似好心不在焉咁
太黑暗啦 唔怪得精明果d巴打都係唔出樣 密密搵d港產武打片上返英文字幕既剪輯 或整合集 起碼過到YouTube 個版權 你又儲返個訂閱加觀看時間 齋賺YouTube 廣告分紅 堂堂正正
人類太邪惡
唔怪得個個都唔搵kzee拍片啦
咁撚仆街
同當時熊仔頭拍片暗示有人想簽哂d kol黎壟斷youtube既廣告好似
ANSON上年去日本發展 果間野既老細唔係話 專門呃鳩人比錢教人學做YOUTUBER咩

睇黎ANSON 去日本學到曬佢D騙術啦

KEN真係好慘...又成日比人蝦仲要比人呃錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞