尋晚陶君行怒屌律師,被捕者點解收費要1佰80萬一宗案件

292 回覆
69 Like 48 Dislike
呢方面真係抵俾藍屍抽
又要支持班細路抗爭和勇不分
轉過頭收順啲都唔肯
你大可以按自己理念籌款成立基金,或者支持你認為做得好的基金,各有各做

612又無籌款專營權

日日圍屌612有乜用

612班人無私吞咗筆錢,佢地用佢地的理念做事,亦幫咗一批人,同有定期公布帳目。佢地的做事方法有寫出黎,唔認同咪捐第二間,有乜好屌。
打官立不嬲都係有錢人玩意
信要180萬打個班全部都係傻西
你以為打好撚多堂咩,點打180萬呀
對專業人士吾應該講價,只要問一樣野,收咗錢有沒有儘力做。
有能力的人賺錢好應該,這才是香港精神。
五毛幾時死
咁誇 我師傅算係最出名嗰幾間其中一間,喺中環
幾年前佢同我講五六萬
唔係幾年通漲咗十倍下話
條pk職業級嚟
其實講到依家會唔會就係打官司,根本大家以為係海鮮價,連平定貴既界線都分唔到出黎,先會有百八萬打官司係貴既概念

清洪一個下午傾下計50萬
天崎case 眾壽30萬

有無真係法律界既出黎解下話咁,連平定貴,市價都唔知 咁樣根本傾唔到,一係就傾到好似依家咁聊交打
見佢哋吹邊個風向就知乜嘢事
圍屌,就係想幫大家搞清以下概念:

「6.12基金並不是革命基金,唔好表錯情,因為,佢用途主要係比律師費,去打官司,唔係搞革命」,「而呢啲官司大家知道係呢種司法制度下,勝算有幾大」,「而嗰啲律師唔會義務,唔會象徵式收費」

我只想令人知道以上事實,唔好比人情緒勒索
亦唔係叫人消極,咩都唔做,

而係將資源放係「宣傳」、「物資」、「醫療」
而統籌呢啲資源嘅組織,係好多好多
你爬吓post ,打眾籌/捐款實搵到

呢啲叫理性
似係啲發霉大狀黎搵生意
阻泛民律師食人血饅頭,拉
咁多人屌,係因為180萬相對於大律師收費合理
但相對於抗爭者,係好撚高嘅價錢。
6.12基金都係屬於抗爭者嘅錢
而呢啲錢,點用亦交咗比6.12決定,
佢哋決定亦都澄清咗好多次
係會拎大部分去打官司

我並唔係質疑6.12係好人定壞人

係想幫大家搞清以下概念:

「6.12基金並不是革命基金,唔好表錯情,因為,佢用途主要係比律師費,去打官司,唔係搞革命」,「而呢啲官司大家知道係呢種司法制度下,勝算有幾大」,「而嗰啲律師唔會義務,唔會象徵式收費」

我只想令人知道以上事實,唔好比人情緒勒索
亦唔係叫人消極,咩都唔做,

而係將資源放係「宣傳」、「物資」、「醫療」
而統籌呢啲資源嘅組織,係好多好多
你爬吓post ,打眾籌/捐款實搵到

政治、革命,唔係分邊個忠就撐,邊個奸就屌

死咁多人,傷咁多人,唔好當玩啦
「佢都係出於好心啫」就唔駛屌?

資源出錯,提出合理啲嘅資源分配方法
呢啲叫理性

你唔認同我建議嘅資源分配方法
就請你唔好再將呢半年 看成「革命」
因為你選擇咗認同將大部分嘅資源
分配係「打官司」

最後,即使你唔看待呢半年係革命
但等緊打官司嘅義士,同你諗法唔同
佢哋被告暴動嘅原因,就係因為以為你哋好多人係將呢半年睇成「革命」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞