尋晚陶君行怒屌律師,被捕者點解收費要1佰80萬一宗案件

292 回覆
69 Like 48 Dislike
小弟都有點疑惑???
冇時間啦25號截止,極度要人幫手!
https://lih.kg/1782422
唔俾錢 真係有律師肯做義工follow case咁耐?
請各位喺出post前貼多張日程表or文宣
咁文宣組就冇咁忙啦

但陶君行話連折頭都唔肯打喎
邊個?
開名?
唔係有法援?
雖然我都唔明點解要收咁多,但一個律師收你錢係好似要分俾後面條team,加埋各種費用,好似係
求律師大狀解答,我信陶君行,但更信大狀
法治既成本嚟
陶君行屌得無錯
不嬲係有共識行內接呢類政治異見者受難都係要收平
你唔認同就唔應該join呢個計劃

例如某sc幫手打cass都只係求其劃左幾十萬

似係開始有人扮野搵油水
尋晚大君伐真係屌到泊泊聲
黃既律師 可能已經爆哂case

咁咪搵d唔黃唔藍既 咁緊係收正價啦

咁簡單都要問
case....

其實講咩撚野更信大狀都知你白痴

通過濫告暴動恐嚇新屋嶺比人打傷殘,強姦班女仔唔好公開事件的刑事檢控專員直頭係sc
小弟社會經驗小,莫見怪
無可能攪到藍色經濟圈就係藍絲傳統上係利益導向
而搵到錢的學科自然多藍絲讀

有專業人士abuse 聲援政治受難者計劃cap水
呢樣唔係各位想要既黃色經濟圈
1.8 m 唔係舉例嗎?
其實,律師收幾錢,係律師自己定價
按之前嘅case, 要打嘅時間同埋複雜程度,
180萬一單case係「公價」,呢點我信612嘅解釋。

但係

1.呢類案件,好多都可以合拼處理
10個,甚至20個,合併為1單嚟審,係常見嘅
即180萬隨時打到10個case 或更多,點解6.12要故意唔提呢點?

呢種泛民組織,點解要學政府嗰種公關,為咗包裝自己,而隱去對自己不利嘅事實?令到公眾愈嚟愈多疑問。

2.泛民,有幾多位黨員/甚至係議員,係律師?
佢哋有份幫手號召嘅行動,佢哋嘅支持者響應,然後比人拉咗,係用支持者籌返嚟嘅錢,比返呢班律師。

其他律師收公價,我無話可說
但泛民自己嘅律師仲要收公價?
義務打都唔過份吧
就係因為6.12有錢,所以就可以收公價?
絕大部分其實都係蝕住做,例如大家講的彤叔

但總有班pk會搵機會混入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞