尋晚陶君行怒屌律師,被捕者點解收費要1佰80萬一宗案件

292 回覆
69 Like 48 Dislike
有錢可收 ==> 有險可守
資本主義呀ma
搵市民笨
其實上得區院既手足都申請到法援
係裁判署打得既 最多咪幾十萬 而且仲可以搵duty lawyer
yea,咁拜託大家認清楚,
自己捐緊嘅錢,原來最終嘅用途係用咗係
「怕律師團唔肯接case 以比嘅費用」
咁我相信,唔會有咁多人捐咗錢,然後自我感覺就咁良好

時代革命,係而家最多人嗌嘅口號,而呢場革命,最大嘅基金有一億,而呢一億用咗係律師上面

我甚至唔係質疑緊有冇人混水摸魚,食人血饅頭

而係最嬲,冇人願意面對呢句statement
「時代革命,係而家最多人嗌嘅口號,而呢場革命,最大嘅基金有一億,而呢一億用咗係律師上面

如果大家覺得呢場係革命
而又唔覺得我係分化撚/五毛嘅話
可以反思吓,呢場「革命」係資源分配上出咗咩問題?
而我方嘅資源,係咪有能力有更好嘅分配?
義士就免費
律師就正價
一陣又會有幾個知名account 會咁寫

樓主又分化
小心風向
熱狗黎,拉
泛民已經進步,律師團隊唔洗食飯?
五毛黎

之後隔多陣 就會有人開post 屌
話又有人帶風向

總之,有問題咩問題都好,
都要記住連登新規距
唔可以質疑612
唔可以質疑泛民
唔可以質疑民陣
唔可以質疑眾志

原因同上
只要支持泛民派別,你就是個守規矩的孩子
有得搵最好搵左先 反正搵duty可以 assign 番你本身個大律師
所以我suggest手足搵左先 如果真係唔肯assign番你本身個大律師先搵番本身民陣/星火既律師

btw 612 係唔比錢打trial 的
死熱狗 阻住我搵食 呢家咪叫義士搵法援囉 一蚊都唔洗用612 仲想點呀 搞分化
法治有險可守

前題係有錢都幾撚好笑
google完,唔關事
又或者 從資源分配上,就可以反證
原來主流係唔當呢場係「革命」
講完一大堆,結論係咩?

唔好打官司,義士直接送監?

迎或搵陶君行打官司?

我想知有咩建議啫
個價其實行內有哂 因為sc 價基本上都講緊10幾20萬起跳
當年lawrence lok 超級友情價幫東北案 既人打 都收緊30萬
行行都有正義的,亦有講金的。拉咗咁多人,佢哋唔憂做,所以五大訢求是極須要,一來可減輕正義律師的工作量,二來也可減少講金律師的參與機會
食人血饅頭
唔當呢場係「革命」
咁點解大家嘅ig story 係咁悲壯?
我就唔信有人係社運界咁多年都唔知律師費最後要咁計既理由
最大嘅革命基金嘅資源分配 順次序應為
物資/醫療/流亡/律師費

建議一早講咗,好多人都有講
但凡有建議嘅就比人批鬥成「分化」
但凡指出問題嘅就比人講成「分化」
但凡批評嘅 就比人問「有冇建議」

最後,你咪呢幾個月都睇唔到建議囉
其實正常一單收幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞