尋晚陶君行怒屌律師,被捕者點解收費要1佰80萬一宗案件

292 回覆
69 Like 48 Dislike
醫療612一向有支援

物資應該另行眾籌。612呢種樣樣做晒正規手續,兼相對透明度高的基金,根本唔適宜供應物資。物資應該用較隱蔽,分散,小規模的方法去做。

612有定期公開帳目,點可能做埋物資?做物資嘅人,就唔會公開帳目。
美國打一定唔洗咁撚貴周街都係律師
所以,6.12不是搞革命的基金
而呢半年,大家將最多嘅資源比哂係一個唔係搞革命嘅基金

差唔多一億,而以家仲要拎「180萬」呢個數嚟兇人,唔夠錢洗喇,叫人比多啲支援義士

而義士,就係因為誤以為大家係搞革命,先需要用到呢筆錢
其實香港都係一地律師
泛民最出名就係律師黨
一個180真係貴
係 勁多律師 但又犯黎犯小人犯法
所以律師收入愈黎愈低
愈來愈小人
推啦
好少人咁形容,愈嚟愈少人犯法好搞笑
收啦
法治成本真係好高,唔止訴訟雙方律師費,仲有法庭開支,印野都洗唔少錢,而且你又唔可以自己鳩印
法援同公屋一樣,唔係人人都申請到
612當然不是搞革命的基金,搞革命點可能在銀行正式開戶口,而不被政府查封?
對,而這個合法戶口,有近一億元,還在用「180萬」一件案呢個數字兇人,話仲要多好幾倍錢先夠,想吹雞叫人捐多啲。

呢個基金,事實上,就係最多人捐嘅基金,可見嘅將來都係。

香港人大部分支援呢場革命嘅資源,放係一個唔會亦都唔可以搞革命嘅基金

你明白我想指出嘅問題係咩了嗎?

係唔係值得指出嘅問題?

而呢個問題,一直都有人希望冇人再人指出
一再指出,就會成了分化撚

你明白問題所在?
主流嘅人 唔希望將主要資源放係革命
亦即主流嘅人唔希望革命

但係,主流嘅人 每日都嗌緊革命

肯定出了什麼問題,是吧?
係會有炒價
好叻咁都估到

點解要覆兩次
咩叫共渡難關
180萬都叫貴,大律師出封信幾頁紙都幾千蚊啦,跟足幾個月什至更長喎一單,佢講到個個律師都唔俾折定係一個唔俾屌哂全行啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞