NATO表態之後中俄包圍圈已經形成

562 回覆
851 Like 4 Dislike
我地又無人幫佢一把呢
同埋之前成個英國都FOUCS 係國內問題+脫歐,但英國戰線反而真係唔洗擔心(不過都要出力架)亦請將佢同歐盟分開啦,佢100%脫硬歐之餘,
佢係中英聯合聲名的其中一方,佢有比美國更理由/道義責任去介入。
而且,英美一直係好好好好好好緊密的聯友關係,美國HKHRDA係有叫盟友去立例架麻,我好相信英國會係第二個除左立馬格尼茨基法案之外,立埋HKHRDA的國家黎(都好可能係美國之外的唯一立法國家).....
咁高期望好大原因係美英的盟友關係 同埋 英國好多時係國際議題上面都係跟住美國走。
好切身的例子就係97回歸。我諗近期大家都有睇過D 回顧番當年97回歸的文。當中有一D係提到,當年回歸未必係英國想做,只係美國ENDORSE + 比壓力先促成97。
新中俄包圍圈(二) 亞太戰略到印太戰略既轉變
https://lih.kg/eGmyjS
插手呢隻棋
仲要對美國黎講一D損失都無
人道方面出師有名
地區關係就話比D中東佬知大大隻鷹眼望實佢地
軍事經濟援助就拋磚引玉
同埋令猶太裔ge美國人更愛美國
支那兵仔你叫佢硬橋硬馬就仲可以
叫佢真係打交講戰術就比個問號佢

支軍佢發展ge方向從來都係硬件上
成日都覺得只要有最好ge硬件
就有最強ge戰力
望下佢D戰機有幾多架會有後續發展同升級?

呢度有人講過支共同清末時ge軍隊好似
我無比認同

清分析得好,美國搵棋都有一定條件,(小國,同周邊國家不和,受美國恩惠多)
東亞有日本,中東有以色列,歐洲有英國,南美太近唔洗棋可以自己管
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞