NATO表態之後中俄包圍圈已經形成

562 回覆
851 Like 4 Dislike
所以香港呢樣戰線一定要盡力打
中國封鎖消息 就等國際城市香港幫佢宣傳下
火雞同俄佬眉來眼去。NATO article 5 可以話廢廢地

如果烏克蘭入NATO 先正。
呢個問題你問中共同美帝吧,香港人冇乜選擇權。

煮到來就要食啦,同勇武面對黑警本質係一樣,唔同的只係激烈程度而已。
而家有美帝後面cover,咁就可以開始做呢幾十年來香港人想做但冇能力做到的事:將支國人同支共呢個政權割𥱊。

留意一下,“和平演變中國”其實係美國出俾香港人的課題,作為美國保護香港人自治交換的使命。

做的方法好簡單:將以前的engagement policy調轉做就係。以前係政治同經濟分開,而家變佐係支那人唔改變價值觀,唔同中共割𥱊,香港人同全世界都唔會歡迎呢群野蠻人。
咪ff。中共已經講得好清楚,佢哋同香港人係“敵我矛盾”。

中共logic中敵人一定要消滅:殺,關,管。

呢一點從中共建黨開始就一直冇變過。

應戰吧,香港人已經冇得選擇。單方面其待敵人仁慈只會自其禍,三大地產商的下場,鄭司長老公公司下場,就係最好的人版。

仲有d廢老藍絲唔好以為投誠中共就會放過你哋一馬。喺佢哋眼中班廢老建制都係敵人,只因為佢哋背上“香港人”呢個標籤。
如果可以換來自由世界最後勝利,香港暫時變遺跡廢墟又何妨。

只要香港人還在,同自由世界一齊努力下,香港一定能再次發光發熱。
但係唔引更多人圍攏中共。等班官冇位走。其實都唔會和平演變
好少會一口氣睇哂個 post,分析得唔錯。
依家係要絞死而唔係捅死

明唔明
你望下俄佬經濟軍事科研
有邊樣勁?
而家俄佬頂盡都係地區強國
要搞清楚,我哋想佢點死同目標選擇點死法係2個故事來的。

中共選擇要被捅死的話,香港同美帝都冇乜選擇權
自殺就話揀點死

依家?
咁中共依家就係主動撞過來把刀度,咁香港同美帝又有乜辦法

一早叫佐中共唔好喺香港亂來佢係都唔聽,依家只係開始收報應而已。
Sorry
俄佬而家架Su-57都冇新引擎用
有技術冇錢好快就會落後
強國有錢有時間點都磨到啲嘢出嚟
好奇呢個post 有幾多人係對現代軍事同政治係真係有研究
成日聽到中國軍事廢 但可唔可以具體講點廢 想學野
解放軍又無實戰經驗, 又成班少爺兵
將領又只係識貪污

好難想像到中共軍隊 可以打仗
殺百姓就得
支那軍官最叻係去卡k 士兵實戰能力成問題
外國軍隊評中國軍人實戰技術匪夷所思
演集可以成架直昇機意外 全機人死亡
支那空軍同泰國空軍演集輸4-0
一隊新興軍事部隊點同打過無數近代大小戰事既軍隊比
我懷疑家陣中共軍隊 同晚清軍隊差唔多

乜乜北洋艦隊, 八旗軍......未開戰之前, 都好似好勁咁
成日搞閱兵, 人數又多, 陣容又勁
結果一開戰即刻全軍覆沒

可能中共都知道呢一點, 所以之前緬甸, 印度 入侵邊境, 中共都唔敢開戰

不過, 雖然中共軍隊係好廢, 但始終佢地有武器係手, 屠殺平民絕對無問題
例如 維族人就成日被屠殺

打仗就唔敢, 殺平民就一流, 完全是土匪
即使典型西方民主國家都未完全實踐到1948宣言 何以見得打敗中俄會實踐到? 宣言只係一份用黎打飛機嘅烏托邦思想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞