NATO表態之後中俄包圍圈已經形成

562 回覆
851 Like 4 Dislike
高質post 推
全球圍中,中國解體
其實我覺得北韓幾關鍵,佢連結中國東北邊境,如果北韓肯投誠,中國幾乎比美帝鍊住春袋。但美朝態度好似好奇怪,金仔面上開始唔想同美帝展開談判桌,覺得侵侵撚得佢多。而美帝方面就派外交使不斷邀請談判,但次次就侵侵又撚狗。點解兩方互想都有一個大嘅依賴或需求,但一直deal唔成?
好似你話齊,美方施壓最終令朝棄核。但棄核好似正正係美朝達唔成協議關鍵喎。
仲有NATO包圍圈儘管人強馬壯,始終隔住個俄,有個大緩沖區幫手卸力
想變歷史遺跡?
唇亡齒寒,中共衰左,美國下個就全火力對付俄羅斯,俄佬點會咁傻
首先要有得救,而且支那都有野心,雜種野心比普京更大。仲未計支那當年都抽過蘇聯板。

時間,普京一定係盡快出兵硬食維尼,有乜搶乜。
你諗多左,純粹因為以色列可以做美國係中東嘅一隻棋,所以先保佢
所以國際文宣twitter好重要
唔到佢揀,而家係西方世界要亡俄佬,搞到一定要同中共結盟
諗多左,雜種支那頂多做ATM, 無可能俄中聯結盟。

西方其實無興趣滅俄。蘇聯好大程度係自爆。
真係唔明?冇左中共得返俄羅斯單打獨鬥,美國連同全世界對付俄佬,到時食左幾多都要嘔返出黎
諗下當年二戰德國入侵法國,英國已經一早要出兵支援法國,個道理差唔多
你既思維同世界仲係冷戰前。。。

無可能傾到落去
中俄一早結左盟,經濟合作軍事合作,只係唔會開口講到咁白咁解
又北約東擴又經濟制裁,仲唔係要滅俄?
蘇聯內部有問題,但都係美國出手玩冷戰先會自爆
唔好話俄佬定中共,美國會對付一切會威脅佢霸主地位嘅國家
你真係唔識架wor, 軍事概念停留係二戰,世界觀又係得美俄支。

講軍力國力又係平行時空咁。。。不如算數啦。
我舉個例子姐,唇亡齒寒嘅道理幾時都係一樣
俄佬由莫斯科大公國開始到呢一刻為止都一直俾西方排擠,從來冇融入過,而家更加冇可能,所以而家係得返中共同佢做friend, 除左政治上仲有經濟上支援俄佬,冇左中共俄佬必亡
你會送病豬 劣質油比盟友?
8國聯軍
睇中史就要睇鬼佬漢學家寫既書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞