NATO表態之後中俄包圍圈已經形成

562 回覆
851 Like 4 Dislike
唔得啦
香港得錢同全球利益
萬一美軍到了,我地咪帶路囉
高汁post
lm學野
好文要支持
俄仔會唔會想乘人之危純粹作壁上觀美中交戰佢佔兩國便宜
俄仔真係無乜經濟 仲有好多地方比一帶一路搞緊
睇唔出中國比人打佢有咩義務幫拖
push
土耳其想自己整個突厥聯盟
老土啲講句
世界咁大 幾十億人口
命運擺得我哋喺香港呢個小地方 呢個時代
可能真係交託咗啲任務俾我哋做
可能真係命中注定你我係要做抗暴嘅一群
最緊要知道自己並不孤單 有人同行就可以了
歷史會記載我哋嘅勇氣與善良
呢個時候整目標係邊個呼之欲出
以屬美國
中東睇換日線
轉角國際都ok

佢勢力範圍似追著中國打
中亞 中東 非洲
俄佬而家主力賣天然氣同礦產比中共
生意上合作多 如果中美真係全面開戰既
我估俄佬會坐山觀虎鬥多
搵機會就接收埋東北三省 好似吞克里米亞咁
台灣多華僑台商去東南亞
StarLux 3個首航航點兩個去東南亞
諾門罕俄佬T34橫掃日軍
歷史上係
中國東北係糧倉+重工業+石油+大連港+揸住北京春袋
隨時俄+北韓掃場
我覺得最後新彊獨立成國會跟土耳其/俄羅斯
T-34當年令納粹同美國盟軍裝甲部隊極為頭痛
日本陸軍邊擋得住
http://war.163.com/15/0616/14/AS86UDKN00014J0G.html

殘體注意

頭先係網上揾到呢個歷史文章 (打破我認知)
呢場戰爭 紅軍機械化部隊對關東雜牌軍死傷係1換1咁制
而紅軍載具好多唔係戰爭冇左而係行軍其間自己收皮
講緊係1945 年蘇日滿州國戰爭 日本投降制紅軍冇攻陷任何一個滿州國嘅城

東寧要關東軍派人叫投降先棄械
虎頭而要係8月26號先好撚辛苦咁攻左入去

我就唔知係咁真係咁 不過紅軍吹到自己咁勁都係講明歷史係WIN果面寫

篇文仲有串鳩蘇聯話咁都叫俘虜左60萬人 咁係中國大陸同國軍投降嘅128萬日軍係咪都要叫俘虜
同有講諗住同蘇聯長期片過但因為美國攻勢太強 海軍全滅咁制 又比美軍炸左好多兵工廠同整左兩粒原子彈 先投降 絕對唔係因為紅軍秒殺關東軍而投降
所見略同
支共無乜開戰成本
同埋佢點蠢都知自己唔夠美帝打掛
美帝淨係經濟戰其實夠令支共收皮
呢招慢慢陰乾支共好過發動熱戰
推推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞