NATO表態之後中俄包圍圈已經形成

562 回覆
851 Like 4 Dislike
戰略上一調整反共
就唔係少少讓步可以解決

我覺得個最終目標一定係制度上改變中國
但係美國唔會再犯當年支持中共既錯誤
美國係中共上面已經誤判左兩次
第一次係國共内戰,第二次係中國入世為代表既engagement policy
想象唔到中共要點做戲先可以老點到美國多一次
好文 但幫唔到你推
多謝
我自己推
其實尋日Ozil個表態好重要
因爲Ozil係土耳其人,而土耳其目前黎講同中俄關係好密切,係(潛在)盟友
所以Ozil既表態其實係代表緊美國打Muslim維吾爾族人權牌好成功
煲大D希望可以幫助到土耳其同中共反面
破壞中俄下面既盟友關係
自831普選議案被否決後 至今仍未有一個能得到廣泛共識認同的行政長官普選產生提議 本人亦深知明瞭除了831框架方案以內 人大絕對唔會接受港人提倡的一人一票和廣泛認受性之特首選舉。

對於2020年實行普選行政CEO 我有以下有三點講解。
普選行政CEO嘅長遠 目標”係嘜?
普選行政CEO又有何 動機”?
如何”實行普選行政CEO?

1.目標 虛擬銀行落成嘅長遠目標有兩樣
一.為擁有香港銀行卡之捐獻港人 表示自己以真心愛惜香港的香港人 作出一個身分認同。
二. 為一眾擁有香港銀行卡之香港人提供一個銀行純利後的70%當然利息收益 其餘30%用作規模擴充或者慈善捐贈等等。

2.動機 藉由普選行政CEO 能夠有效對現界政府製造無形壓力 以表示民意方向及香港人民對民主精神的追求。

3.如何 成立香港虛擬銀行之前如何取得資金同信託人。

籌集資金方面我估計要20億 就以165萬黃色選民為基礎 每位成年人最小捐出1千蚊 至於對未成年的黃色朋友就不定限額 以上所有捐款人必須留有單據用作日後申請第一批香港人銀行戶口用 對於成立一間虛擬銀行需要幾多資金 呢方面要由專業人士計過先知。
行出第一步唔難 祇要你地肯畀啲衝動嘅勇氣 投選幾位誠信可靠而又願意以非牟利人士身分 擔任香港銀行基金信託人 為香港人監督基金運作。

如果你亦認同此方向 請幫手推or分享出去。
想了解知道更多記得留名待續。。。
這不是一個突發奇想 祇係覺得呢個係其中一個較為正當xxx方法
臺灣就係支那個古巴
我地就係柏林
冇時間啦25號截止,極度要人幫手!
https://lih.kg/1782422
我地個地理好7 一定差過柏林
柏林後面係北約支援 仲可以撤退
我地後面係海 最近係幾百公里外既台灣
我地係歐亞大陸上面一條釘
係中美對抗前綫入面 企係中共前綫反中共
衰過柏林
我地簡直係反共敢死隊
想知點解歐洲仲好似唔嗲唔吊咁?
揾著數
done
同歐盟會立條人權法有咩分別
但望到呢個局勢仲以為痴住支那有著數咩?
點唔嗲唔吊?
上個星期先宣佈中國係最大威脅
Ww3
推 好文
香港到底頂唔頂得到war of liberty against dictatorshi嘅一日 真係好難講
柏林都係靠d走廊連住北約
超高質國際政治文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞