[年經]三大3rd hon想出國讀master

416 回覆
29 Like 159 Dislike
Wfc 你男定女咩
如果唔介意申請費,不妨多報十間八間,同埋報幾間要求低少少嘅做 backup
除非IT科/工程科,你係女的話,就係稀有動物,受保護
否則無人理你係男定女
Social sci 基本女多男少,你呢個女性身份唔值錢
不如你去考sat/gre
拿到高分再apply
可能有機
D女人成日話男女平等
但係又暗啞底覺得 女人應該有特權
基本上多數科都係女人多 冇著數
其實物以罕為貴先係市場定律
香港女仲多過男,想拿特權
反而支那,男多女少,
女就真係有女性特權,
聽聞大陸,即使三線城市,
女方收的禮金已經仲高過香港
貴過在當地買樓

無計,支國男女比例升到手118:100
Wfc 你男定女咩
除非IT科/工程科,你係女的話,就係稀有動物,受保護
否則無人理你係男定女
Social sci 基本女多男少,你呢個女性身份唔值錢
D女人成日話男女平等
但係又暗啞底覺得 女人應該有特權
基本上多數科都係女人多 冇著數
其實物以罕為貴先係市場定律
香港女仲多過男,想拿特權
反而支那,男多女少,
女就真係有女性特權,
聽聞大陸,即使三線城市,
女方收的禮金已經仲高過香港
貴過在當地買樓

無計,支國男女比例升到118:100
理得你1st hon定3rd hon
去外國讀master 夠錢就得
出國讀political science master.....
no la

political science PhD or useless imho
啱 吊高賣都要睇市場
仲有女人會貶值
絲打, 介唔介意講下你個fd讀到咩專科master
因為我都係3rd hon而家plan緊去外國讀master
佢好似係讀physio呀 去英國
佢都係搵D升學agent幫佢搞的
但我搵咗好多間agent都話無機會入到
我而家真係好灰機人生無曬希望
絲打介唔介意幫我問下你個fd少少野
想知你個fd讀緊邊間, 當年搵邊間agent搞同埋報名嗰陣佢有無d咩相關工作經驗咁架
絲野可唔可以幫下我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞