[年經]三大3rd hon想出國讀master

416 回覆
29 Like 159 Dislike
共勉之3rd hon無罪
你知係拉curve嫁可
搞下氣氛姐
認真: 靠西留學,可能係一條路
你真心想讀勁master 想最平的話喺香港讀uol business part time bachelor degree 你有first degree有exemption讀2年就得 然後用呢個成績apply 英國u
係咪有3rd hon仔比帽你戴?定有人拎完3rd hon殺左你全家?邊隻字話要你讚我?
你覺得自己好勁可以繼續自我感覺良好 冇必要入來trash talk
巴打所言甚是 我不停反省緊自己
唔讀master又唔會死既...
不如出黎做三幾年野拎d exposure先讀master
同意所以我都要再諗過
正如開post所講 出國讀書係一個心願
同埋都想繼續進修自己
只怪自己當年太懶
絕對唔係,2nd low average成績黎
只可以話單計成績讀書搵工唔突出
但至少有得direct讀master先
多謝你呀 雖然依家真係覺得好世界末日...
想知絲打邊間咩degree
自膠有寫 sor
唔覺得好笑 淨係覺得好 offensive

認真:想去美多過英 但要考gre
冇興趣用西搵食唔洗再講
如果博下報local master再用個master degree成績搏下有冇得諗
可以試下 LONDON U 嘅birkbeck , 佢哋master 嘅requirements 比較flexible

佢哋既Politics 唔差咖

利申:英國某Russell Group 大學Third Hon Grad, 之後去左Birkbeck 讀 Politics master
講正經野都引晒啲低質連登仔出來
點解三大=ust....
都得但你master成績都要好好
黎美國讀野雞囉
我做research都有見到呢間
網上話海外冇人識 但local好出名

巴打覺得如何呀 同埋全部堂都係夜晚上?
英國russell group bachelor岩岩好2:2 都有russell group master 讀
睇statement 同有錢既者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞