[年經]三大3rd hon想出國讀master

416 回覆
29 Like 159 Dislike
有經驗?
有professor 寫referee就易D。
我都想問
CU BSc Math 2nd Low + HKU MSc CS
想去外國讀多個 Master
最盡可以入到咩級數既學校
本身想去d 歐美出名少少既學校
唔得既話去 NUS 算
因為有個朋友喺 NUS 做Prof
不如你講下做左啲乜搞到3rd hon啦
真係全級包尾先拎到
其實真係唔出奇...我都差唔多
多謝每一位認真回覆 比意見我嘅巴打/絲打
就算你係潑冷水都好 至少都有建設性
稍後再一一回覆大家

咁嘅時勢 仲要見到啲trash talk嘅人真係覺得好可悲
係呀全部lectures 都係evening, 最早都要6點先有堂上。有人會朝早去返part time.

我果科politics(Nationalism major) 一星期要返四個evenings,每次兩個鐘。 Contract hours 俾一般大學少,所以有好野要自己睇。
咁嘅post都可以鬧交
非三大second hon會易過你咁樣
出現了 女人都喺雞!
求其咩UCL LSE都入到了
咁你收收皮出黎做老麥喇 3rd hon仔
去菲律賓讀 都算出國
你真係唔撚識架喎
其實我都係 大學讀都無撚讀過
讀degree啦
連登仔都真係幾悲觀 難得樓主都希望進修就支持下啦有幾多個人未讀大學就知自己想要d咩努力讀書

利申
我都係final year 70+ 先追返個2:1 早你一年醒覺 唔好灰心
我都係3rd但冇錢出國讀,之後讀個conversion考cpa。而家係ibank 做人工還可以。
諗諗下 都係再草多幾年工作經驗
或者讀個local master洗下底先

我真係唔係淨係想玩嫁
已經接受左自己一定係報二線大學呢個事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞