[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#34

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
不了 唯有用佢個爛鬼架
AOC U4308V 台灣官網同殘體官網規格寫 sRGB 124%,美國官網只係寫 sRGB 100%,有人 test 過只有 97.6%,虛標?

https://www.pttweb.cc/bbs/LCD/M.1564657417.A.673
想問入面有邊間唔係黑店?
靜係知珍寶。不過藍店都不了
sRGB 124%咁有24%肯定係sRGB色域以外
displaycal色域覆蓋上限係100%
係色域範圍外既顏色會計落色域容積
睇色域容積118.3%先啱 但落差仲係有D大
下?咁用佢嚟 cal mon 咪死得?
why
想買隻打直睇既擺主mon旁邊 睇whatapp tg
係咪要買跟可以轉腳架既mon?
咁可以點
搵asus 技術諮詢
將貨就價姐
你要拎啲平野黎比無意思啦
問啲唔關Mon嘅事
想知用2060係咪玩唔到4K game?
依家換咗4K Mon,啲game較視窗模式發覺set Resolution 做4K同FHD 好似分別不大
但擔心會窒過之前
咩game
1080p視窗模式 會變到勁細 但可以點對點所以唔會blur
PG35VQ VA
Playwares 顯示性能俾滿分
超越PG27UQ
用緊,好正

最強FALD MON(唔計mini led)
想搵個32 吋曲面moon, 而家用緊個23吋 4,5年前嘅LG舊moon

主要純粹拎嚟駁PS4
samsung C32F39M好似都唔錯,如果2000度budget係咪已經冇其他選擇
巴打想問邊間係包 0 死光點?
高登黃金得一間有貨,但係只包3點。
我都想知
香港邊有唔包點呀
呢款有咩特別
廣色域
平價4k ips hdr終於有廣色域
睇戲上下黑邊時有少少 feel....有時又無咩野好矛盾,呢 d case 係咪無得換

但真係好好 feel$8800仲要送 ps4 pro
其實幾好 feel, 睇戲打機唔算超大影響,我仲要中頭十名送 ps4 pro 既 quota 都幾滿足
貴2.5倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞