[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#34

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
如果等唔切VG289Q, LG 27UL600, U28R550, PB27UQ, PG278Q
呢幾隻邊隻會好D, 筆直6K以下
多數用黎打機 睇下Netflix, display card用緊2080
大家星期日有時間,記住加入香港金融業職工總會做會員呀!

我哋可唔可以為大家發聲,可以做到咩地步,全靠會員的支持

冇會員,政府點解要理你呢,資方點解要理你呢...

所以唔好等,今日就加入啦

PS: 就算唔係金融界的同業,都麻煩like and share,俾多一個人睇到,就多一分機會團結同路人,拜托拜托🙏

#香港金融業職工總會
#香港金總
#HKFU
#收會員

https://www.facebook.com/107457800635080/posts/159723118741881/?d=n
拎黎打fps睇Netflix
睇你中意va定ips
U28R550 for sure 同VG289Q同一塊面板
PG278Q係1440p 144hz 唔同種類
純粹睇片 $1000貨仔 ok的
不過唔好太舊款
U28R550 香港邊度有賣
另外一問, 27UL600 好差咩?
係,冇分別的

如果你經常用notebook而又有type c就會好方便
https://www.price.com.hk/product.php?p=433716

HDR最重要幾樣野 區域調光,對比度,色域,峰值亮度
27UL600幾乎冇樣中
VG289Q/U28R55 起碼都有廣域似樣 有90% DCI-P3
https://www.price.com.hk/product.php?p=433716

HDR最重要幾樣野 區域調光,對比度,色域,峰值亮度
27UL600幾乎冇樣中
VG289Q/U28R55 起碼都有色域似樣 有90% DCI-P3
thanks 過幾日紅日出街睇下先
32吋4k ips
10000 budget有咩選擇
PA32UC (AMAZON)
冇得輸 不過input lag高左少少
想買ASUS VG248QG打機
咁如果用Radeon 5700 XT 點算 , 即係唔用勁咭根本打唔到機
5700 XT細核心行高解像度完全冇優勢
但開低D特效冇話唔得
如果真係想換三叔49” , 咁我換賣左1070轉5700 XT ,定加錢換RTX 2080,或等下年Radeon 出新咭?
現階段只能買2080super or 2080ti
因為5120x1440個像素算係接近4k 仲要120hz
等得就睇下radeon新卡 咩環境先
for執相用,買benq sw2700pt 定sw240好,一部27寸但3年前款,另一個24寸一年款?
明明asus官網係VG27AQ

點解黃金3c睇到嗰箱都係VG27A
正常 asus mon會少一個字
PA32UCX個盒應該就會印哂成個名
yes
PA32UC = PA32U
去dell官網問左幾個online sales 全部都報貴幾舊 仆街啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞