[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#34

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
唔好信佢個網,應該打錯
U2419應該啲色靚啲,但我唔太鐘意dell呢個牌子
之前試過call人黎整部dell廠機,但推三推四,最後話我部機冇問題唔肯上黎,所以對呢個牌子有啲hesitation
建議你落場睇下鐘意邊個
EW3280U 4K HDR IPS
咁快有人做HDR對比
https://www.youtube.com/watch?v=--J6RiblmgU
mag241c 同mag241cv 塊panel係咪一樣
都爭400
係喎 柒左 不過香港係咪無賣 淨係見到淘寶有
Samsung 32 吋 UR590C UHD 4K 曲mon ok?
少打機,Edit photo
想問下以下三隻moon點樣駁同一部pc?(分開三個畫面)

U2417H,有一個hdmi,一個display port
S2418H, 有一個hdmi,一個vga
Aw3418dw,有一個hdmi,一個display port

Pc用rog 2080s oc版Display card ,有兩個hdmi,兩個display port,一個type-c

其中一部要用一個hdmi位駁ps4
最貴嗰隻mon dp,其他啱位就隊,去顯示器設定再較位
其他都hdmi?
冇所謂啦 又唔係4k 120+
分別好似唔係好大
2k 144 離講 msi MAG272QP 係咪最抵玩
執相唔用ips?
本來想買LG 4K mon,但好似好伏,用左大約半年會有紅邊
BenQ PD3200U
友達ips
100% sRGB冇廣色域冇hdr
我前排係amazon買左呢隻, 中左sad貨, 中間有好多死點, 5點以上, 結果退左
最初頭我都有諗過亞馬遜買,但覺得mon呢D高危野係咁遠運過黎有D淆,最後都係香港買
錢就冇蝕, 不過浪費左時間, 結論係買mon都係要有得即場試
有D mon amazon平7千-8千蚊以上
好難說服自己係香港買
好彩我係amazon買左隻32吋 冇事
亞馬遜真係平好多
想要144以上 既27寸
會執相同駁ps4
1080p都得
4k就免,推唔起
依家睇中 aw2720hf同mag272qp
仲有無其他選擇
我發現2716d都正wo,100% Adobe rgb睇片,執相正,但16年既產品黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞