[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#34

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
如果本身係本身係amazon送貨唔係集運, 揀退貨佢會send email俾你, 有DHL label同waybill no., 你print出黎, 自己約收件就得
我覺得唔差
但三星6子像素問題 睇文字冇咁清
冇限budget就等PA32UCG
4K 120Hz,VRR,HDR1400,Dolby Vision,Mini LED Backlight
訂左等送貨,希望無伏
你個名
唔該晒你
PG27VQ同FI27Q-P係邊個好啲
見差唔多價錢
PG27VQ用TN panel
各方面都輸晒
FI27Q-P最特別在有HBR3,可以支持同時開啟2k 165hz 10bits HDR,呢個價位,可以話係無對手鬥得贏
等包膠
我都等緊有無勇士快D開箱測試下
10bit係咪真係有用
應該冇game支援10bit
HDR GAME先機會支援10BIT
我想問而家我雙螢幕係144HZ+60HZ
打機用無邊界時會令個144HZ好似60HZ效果咁 睇野有殘影 好似好卡好慢咁(用全螢幕冇事)
如果我換左做雙144HZ 螢幕 係咪就解決到問題
用無邊界/視窗玩都唔會有以上情況
想問下呢隻係唔係flicker free
MAG272QR 2899送埋MHWI好似好正咁
剪開片 想買個mon連住部macbook pro 剪片 睇Netflix
巴打們有咩推薦 budget 5000 內
本來要去買ex2780q
但到到都冇貨, 睇到vg27aq 又麻麻地鐘意
有冇咩同價位推介? (around 4000左右)
想買Fi27q-p 但真係太貴
想問下aw3420dw係咪無內置speaker
要另外插speaker?
屌之前本身諗住買ew3270u,但最後地方淺窄被逼放棄
想問下有無細啲但又係4k hrd嘅moon推介
budget around 4000
27ul系列好似panel有問題所以應該唔會考慮
唔該咁多位巴絲
同級AD27QD但係貴d
https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2521476/%E5%B9%B3%E9%9C%B8%2027%20%E5%90%8B%E9%9C%87%E6%92%BC%E8%85%A6%E5%A0%B4%EF%BC%81%20%20Nano%20IPS%20%E9%9D%9A%E8%8A%92%E5%89%B5%E6%96%B0%E4%BD%8E%E5%83%B9
一係再落多一階買呢個囉, 都幾抵屌
但係nano ips d毛病你可能要實際去睇下接唔接受到 LG個850同面板
XG279Q fast ips可以等等睇下香港開幾錢
如果等得嘅話儲多少少上FI27QP啦
我同您一樣,廿巴就推VG289Q嘅
Samsung U28R550
1080p 60hz黎講benq新果隻ew2480/2780買唔買得過?

我見佢個色得72%NTSC,philps果啲有SRGB125%同十億色都係差唔多價,但benq個panel係咪靚啲?

我依家個philips1080p用左兩年半到,勁多水痕咁,上網白底勁覺,所以想轉第二個牌子
咁如果同樓上部vg289q比較,邊個好啲?
主要打ps4 pro/ switch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞