[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#34

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
當初香港頭批貨好快就賣晒
雖然量唔多
話說Pg35vq 係咪改過spec
頭水個陣見係4ms
而家睇見佢2ms
好似係
可能見X35標2ms
佢又跟住標2ms
可能後期改良左
想買個2k 144hz mon
諗緊FI27Q定PG279QE好
主要打fps, rd2, tomb raider, mon hun果類既game
pc用緊單張2080ti
除左呢兩隻之外仲有冇6000樓下既mon推薦?
法奧 FI27Q-P冇哂貨 要月底先有貨....
FI27Q-F
想買個2k 144hz mon
諗緊FI27Q定PG279QE好
主要打fps, rd2, tomb raider, mon hun果類既game
pc用緊單張2080ti
除左呢兩隻之外仲有冇6000樓下既mon推薦?
FI27Q-P
咁好賣
個spec咁吸引加上5千頭
我買左隻個座裂左 好似用過咁(懷疑ad27qd翻用)
月底有貨再換返隻新比我
法奧買? 你問佢冇解釋即話有貨幫你換?

我比圖佢睇, 佢搵代理話會換隻全新比我 但月底先有貨
各位用 DisplayCAL cal mon,有冇建議要較個 mon 幾多 cd/m2?
好明顯用過黎/開過嚟

到時買個陣問清楚佢先
舊果隻ad27qd都係出左一年 可以用到裂左都幾危
其實有冇 cal 錯
想買 VG27AQ
有冇巴打講下漏光嚴重嗎?

係咪去黃金3c是但一間睇下邊個平d就買最穩陣?
我岩岩先發現自己做咗個傻仔...

之前自己部機唔知點解一到ontime 24hour就會定時炒粉
freeze到唔郁得
跟住少不了就係reinstall過win10

到今日先發現自己重裝完windows後
一路將隻144hz mon用60hz行
我都到左, 個盒係咪勁殘
啲MON 終於到哂
Dell aw3418dw + LG 27 UL 600

新砌埋部機終於搞掂哂。
25吋左右有冇咩靚mon 係法奧有架,想一次過買唔想自己抬
冇筆直上限就買最貴果個
最後揀咗佢
ASUS VG258Q 24.5" 1ms 144Hz G-SYNC Compatible Gaming Monitor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞