[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#34

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
乜ad27qd停咗產咩
今日去中央田問 佢話停咗產宜家出咗隻f127qp代替
yes
AOC 2790VQ 4K IPS 有無伏
大陸panda燒印面板
用咗4個月未岀事 不過遲啲岀 vg289q會買埋用黎dual screen
睇運的
但我電腦係由off變on啵
ad27qd出得一年就停產
唔計佢hdr垃圾 5千一蚊其實幾抵玩
今日番貨拎左

森林都要5千蚊未計運費
而家仲有咩HBR3螢幕可以全開曬?
新model同舊model差不多價好正常
Pg35vq 個更新唔係年尾最後一日先出吓
ew3270u
最近買左個新mon Samsung U28R55
本第display care用緊MSI 1070 Gaming X
有3個DP 1個HDMI
本身駁緊兩個mon 一個用HDMI出
另一個用一個dp 轉hdmi頭+hdmi線出
而家駁個新mon想用DP直出但係黑畫面
但舊mon HDMI出就正常
但係NVIDIA control panel係show到駁左兩個mon
張1070係DP1.4 mon係DP1.2 條線都係1.2
係咩原因
3270同28704唔係剩係尺吋上嘅分別?
Lg 27ul500 同2870u 兩隻點比較
ew3270u係VA, 顏色靚過TN
地方淺窄 放唔落32
dp淨插新mon confirm新mon冇問題就dual mon時插其他dp port試試

張圖其他display card的,搵唔到你嗰張有講明係點分

單mon 都冇畫面

淨係bios 個下有

入到window就黑
插Hdmi俾新嗰隻睇下

肯定Mon冇壞不外乎都係插下其他port換下線咁試
現架買pg289q會唔會太on9
amazon入手xg270qg好過
11月新出嘅2k gsync nano ips
計埋運費都平過pg279q行貨
spec又好過pg279q
34"21:9 有無介紹
唔點打機 想有HDR 影音用途多
會剪片同執相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞