20/21 NON-JUPAS 專區 (6) 人人有書讀

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
仲以為cu個interview會好似database描述咁hea
係咪今年特別唔同
不過好彩佢問嗰d都答到
想問下係咪間間u都可以後補sem 3成績同埋update個cgpa?
shipping 同global 好似唔可以一齊報 只會consider一個
師兄,請問下,你in完幾耐有offer?
要gpa幾多先有機 睇重interview?
ching gpa幾多?
咁講
有幾個factor 好影響, GPA Interview 同 Intern
上年有frd CGPA 3.3有做intern 都有interview 機會
如果GPA高+有做intern ,咁interview 可以冇咁好都得
但如果GPA唔係高,又有做intern,就interview 要好啲

如果GPA唔高 intern又冇做,就要interview +樣靚(我覺得關事啦)
shipping同global邊個易入啲
如果唔係讀hm可唔可以報event management
冇話唔得。。但唔related 我諗細機啲有interview...
shipping 低分少少 global 去到3.5左右 global要計數
佢問我有冇其他choice有冇比offer咁又點計🧐
不過in個科都係CE黎
gscm係咪搶手啲 聽講上年競爭好激烈
ce收得好低
放心啦
有手有腳就收
希望ie 會快啲出offerust 個offer 26號就deadline 唔想俾兩次錢呀
ie 唔知 但係我今日in cs有問佢幾時出到offer 佢話1月先出到 因為要放聖誕
我都有個ust offer 26號dead
佢應該好難26前出到offer
21,22,24,25,26 都係假期
UST先5000唔好慳啦
如果CU真係無OFFER
你連UST OFFER都無埋
GAP 1年咪仲衰過掉5000落海
冇錯 5000就買到個3大學位保底 抵到爛啦
5000唔算好多 真係唔掂咪搵下朋友/親戚借住先 黎緊新年有利是咪還返
冇咪下個sem打下少少工
咁又係唔該曬咁多位 祝大家都有offer 有聖誕禮物收
hku space aeng yr2每年都有人3.1>gpa入cu ee
希望下年可以同巴打做到同學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞