20/21 NON-JUPAS 專區 (6) 人人有書讀

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
唔係 因為year 2成績未出
我係用asso year 1成績 early round嗰陣報左senior year
但係CU俾year 1我我都會照殺

申利已收其他大學year 3 conditional offer
咁早就收到?
Btw cu journal year 3 conditions 都3.8 未必會in你
你報個時㨂左year1 定 year 3
收到嗰啲係City傳理 唔太算係journalism
我見佢話如果唔夠料入year 3 就有機會將你擺落year 1
所以我係揀咗year 3 搏佢俾year 1
Media & communication?
Cu嘅話搏year1應該冇咁快
如果你唔係直接報year1
佢會等到收晒人 如果仲有位
先會問報左year3個啲要唔要year one offer
個時應該7-8月
收offer之前會有咩先兆?
我而家keep住under review
Ok thanks
商科來講,Acct 係咪難入過Mkt /mgt個d ?
知唔知poly / bu mkt 易入d
想請教下大家 sem1 gpa估計應該爆4,4-4.2之間,但係中文2咗冇full cert, 報city e&f仲有冇機?
City 商科比較好有邊d ?
機本上冇
等得很苦
岩岩收到hku interview
但我果日返新工
佢d時間撞晒我返工時間
冇理由一開工就請假架
經理實鏈死我
介唔介意講下邊科
hku nursing senior year
咁都要諗 咁你咪唔好去interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞