[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#33

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我隻PA32UC 今朝睇就冇左嗰兩撻死點
恭喜買到靚mon

a卡都開到sync?
效果正常嗎
有自動修復功能

btw 高對比度ips好正
內置牛?
係咪未開呢粒制
師兄我又係買左aw3420dw,仲係途中運送緊
有國際保養就唔使自己寄返去喇
你明唔明自己講咩
我覺得呢d專業芒個qc點都好過pg系列
我都係如果有死點係咪搵dell
最下面唔明你up乜 指開唔到144Hz ?
測試果度係點樣試? 係youtube搵?
PG65UQ
FALD
12月5係ebay既dell網店買左隻aw3420dw,佢話16號送到個集運倉,但到而家都未寄出係咪正常?
我都覺神奇點解會開到freesync個mon又會話係gsync mode
未知效果住, 琴晚只係著左mon睇下有無死點問題就訓教
未入game去睇個sync正唔正常

個mon暫時缺點係個腳架真係幾食位推前左唔少 應該會上vesa支架貼番埋牆
同埋熄左mon都有一段時間係著緊風扇
磨過地板仲放上床
測試我用呢個
https://www.eizo.be/monitor-test/

最底果度我係用緊a卡照開到freesync
個mon正路只係得gsync
但未知效果正唔正常
之前老黃話g-sync mon會開放adaptive sync 俾a卡用 唔通x27p食到
靈活既腳架係好食位
我部pa32uc都係
桌深要求好高

唔知點解PA32UC 冇風扇聲
我都唔敢講
佢寫個range係1-120hz但原生gsync個下限應該都無咁低?
我都唔知佢係bug定真係會有效果
Pro display xdr係va定tn?
所以我應該都會上vesa 張枱70cm深都覺佢食太多變到個mon感覺好前
但一諗到佢個vesa係要外置加野前要拆一拆佢個擋板...
睇怕又要拆爛野
望佢唔好咁實好似插信號線果塊咁實既話就爛硬
g sync 正路係full range
ips
真!?
係 專業mon正常都ips架啦
係啵ips唔係色最差咩!?點解會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞